blank

Suzbijanje komaraca do 2. jula

blank

Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj Grada Subotice saopštio je da će se na teritoriji grada do 2. jula izvoditi kombinovani tretman suzbijanja odraslih komaraca iz vazduha i sa zemlje.

Kako je navedeno, kombinovani tretman odraslih komaraca će se izvršiti od 18 do 23 časa prvog dana u okviru navedenog termina sa povoljnim meterološkim uslovima, u odsustvu padavina, vetra i bez izuzetno visokih temperatura vazduha.

„Tretman iz vazduha će se vršiti na teritoriji sledećih mesnih zajednica: Kelebija, Ljutovo, Donji Tavankut, Gornji Tavankut, Radanovac, Zorka i Makova Sedmica. Tretman sa zemlje vršiće se na teritoriji Mesnih zajednica: Novo Selo, Gat, Ker, Aleksandrovo, Mali Bajmok, Peščara, Dudova Šuma, Centar 1, Centar 2, Centar 3, Prozivka, Bajnat,
Novi Grad, Kertvaroš, Mali Radanovac, Željezničko Naselje, Palić, Hajdukovo, Čantavir, Bačko Dušanovo, Verušić, Mišićevo, Mala Bosna, Đurđin, Stari Žednik, Novi Žednik, Višnjevac, Bikovo, Bajmok, Šupljak, i Bački Vinogradi”, navedeno je u saopštenju.

Kako su naveli, u skladu sa Ugovorom o javno-privatnom partnerstvu za obavljanje usluga dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na teritoriji Grada Subotice, preduzeće „Oris“ iz Sombora sprovešće tretman suzbijanja komaraca u Subotici.

Istaknuto je da su preparati koji će biti korišćeni tokom tretmana toksični za pčele, te bi pčelari trebalo da zatvore ili uklone svoje košnice na udaljenost od najmanje pet kilometara od mesta vršenja tretmana. Dejstvo navedenih preparata traje tri dana.

Kako su naveli, mape sa mestima gde će tretman biti izvršen dostupne su na „Fejsbuk” i internet-stranici preduzeća „Oris“. Zainteresovani dodatne informacije mogu da dobiju telefonom na broj: 025/515-50-55.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.