blank

Svetski dan dece obolele od raka obeležen i u Subotici (VIDEO)

blank

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i ove godine je 15. februara obeležilo Svetski dan dece obolele od raka. U Subotici je ovaj dan obeležen ispred „Stop Shopa‟, u nešto skromnijem obimu zbog epidemiološke situacije.

Volonterka NURDOR-a Milica Pavić je ovom prilikom izjavila da na postavljenom štandu svi zainteresovani mogu da kupe promotivni materijal poput šolja, agenda, majica, kojima mogu da doniraju novac. Najavila je da će večeras biti prikazana predstava Nikole Đurička „Sve što ste hteli da znate o Džoniju a niste smeli da pitate“.

blank

Predstava će biti prikazana u 19 časova na platformi tickets.rs, na kojoj svi zainteresovani mogu da kupe karte po ceni od 1.000 dinara. Kako je navedeno, celokupan iznos prikupljen kupovinom karata biće doniran NURDOR-u, a za kupovinu karata „Mastercard‟ karticama, ova kompanija će udvostručiti iznos za donaciju.

blank

Milica Pavić je poručila da su donacije namenjene izgradnji i opremanju nove Roditeljske kuće u Beogradu, a kojom će biti omogućen besplatan smeštaj i briga o deci oboleloj od malignih bolesti i njhovim porodicama koje dolaze iz cele Srbije u glavni grad na lečenje, te da se za ovaj projekat novac skupljao i prethodnih godina.

– Ne znamo tačan broj dece koja se leče u Subotici. Mere opreza su pooštrene, jer je njihovo stanje još ugroženije kako vlada pandemija, pa se zato trudimo da budemo oprezniji i da na odeljenje mogu da ulaze samo roditelji, kako bi njihovo lečenje bilo što uspešnije – zaključila je Pavić.

YouTube video

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.