blank

TSC danas gostuje na stadionu “Rajko Mitić”

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole danas od 19 časova gostuje Crvenoj Zvezdi u Beogradu u odloženom 8. kolu Superlige. Meč između Crvene Zvezde i TSC-a trebalo je da bude odigran 23. septembra, ali je duel odložen zbog obaveza oba kluba u evropskim takmičenjima.

blank
Foto: FK TSC

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić je istakao da su utakmice sa Zvezdom praznik za svaki tim i motiv više da pruže svoj maksimum, kao i da očekuje lepu fudbalsku predstavu na kojoj će ekipa iz Bačke Topole imati priliku da se pokaže u dobrom svetlu.

„Neće biti lako, ali privilegija je igrati na najvećem stadionu na kome Zvezda nije izgubila već 5-6 godina i na koji se ide jednom godišnje. Ovaj meč posmatram kao priliku i izazov. Pripremajući se za njega videli smo da Zvezda izlazi iz krize i napreduje, iako ne pobeđuje onako ubedljivo kako smo od njih navikli“, rekao je Lazetić.

Lazetić je izneo podatak da su Zvezda i TSC ekipe koje imaju ubedljivo najveći posed lopte u domaćoj ligi i da tim koji bude radio bolji presing i bude sigurniji na lopti ima veću šansu da pobedi.

„Oni igraju na svom terenu i favorit su, ali mi se spremamo kao za svaki drugi meč, pogotovo jer smo sada odigrali više utakmica na kojima su intenzitet igre i nivo fudbala nešto iznad našeg“, kazao je Lazetić.

Šef stručnog štaba TSC-a se osvrnuo na moguću postavu igrača na sutrašnjem derbiju.

„Stojić neće moći da igra zbog kartona, Rakonjac je rovit, Đorđević se oporavlja od povrede, a imamo i nekoliko igrača sa virusima pod temperaturom i procenićemo u kakvom su stanju. Ali bez obzira na nezgodan momenat utakmice, samo dva dana posle prethodne i četiri pred Čukarički, izvešćemo najbolji mogući tim. Ja nikada ne selektiram utakmice, niti planiram koga bih da pobedim, a od koga da izgubim, zato izlazim sa najsvežijim timom za koji mislim da može da se bori za dobar rezultat na Marakani“, zaključio je Lazetić.

Napadač Saša Jovanović se složio da je kvalitet protivnika neosporan i da neće biti lako.

„Očekujem težak meč, igramo protiv Zvezde na Marakani i neće biti lako. Pokušali smo da se spremimo i oporavimo što brže i bolje i nadamo se rezultatu povoljnom po nas. Protiv Zvezde smo odigrali težak meč 1:1, na kome sam ja uz asistenciju Ratkova postigao gol i pamtim bukvalno svaki detalj sa te utakmice i voleo bih da se taj scenario ponovi bez obzira ko bi postigao pogodak, samo da ostvarimo dobar rezultat“, rekao je Jovanović.

FK TSC je trenutno treći na tabeli Superlige sa 22 osvojena boda, dok je Crvena zvezda druga sa 27 bodova.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Cene goriva u regionu

Šest vezanih neradnih dana tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika idealna su prilika za kraće putovanje, a mnogi građani Srbije kao vid prevoza za odlazak

Detaljnije »
blank

Danas pretežno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 8 do 22 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike uticaće povolјno na hronično

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.