blank

TSC savladao Čukarički i napravio veliki iskorak ka Ligi Šampiona

Fudbaleri TSC-a ugostili su juče na TSC Areni ekipu Čukaričkog u derbi susretu 2. kola plej-ofa Super lige. Bačkotoplčani su slavili golom Nemanje Petrovića i tako povećali šanse za osvajanje drugog mesta.

blank
Foto: FK TSC

Strelac: Petrović 61. minut.

TSC: V. Ilić, Cvetković, Ćalušić, Cvetinović, Antonić, Petrović, Đakovac, Stojić, L. Ilić, (od 72. Milosavljević) Jovanović, (od 82. Kuveljić), Ratkov.

Čukarički: Belić, Rogan, Drezgić, Pankov, Tošić, Docić (od 83. Stojanović), Kovač (od 68. Adžić), Ivanović, Tomović, (od 72. Ovusu), Lučić (od 68. Sisoko ), Badamosi.

TSC je savladao Čukarički i uneo dramu u borbu za drugo mesto Superlige koje donosi plasman za Ligu šampiona. Beograđani ni iz trećeg pokušaja ove sezone nisu uspeli da savladaju rivala iz Bačke Topole i sada su morali da mu prepuste mesto na tabeli iza Crvene Zvezde. Iako obe ekipe imaju isti broj bodova, izabranici Žarka Lazetića imaju prednost zato što su bili bolje rangirani na kraju ligaškog dela.

Prvo poluvreme proteklo je u opreznoj igri obe ekipe imajući u vidu važnost utakmice. TSC je imao veći posed lopte dok su se „brđani” orijentisali na kontre. TSC je u prvom delu imao priliku preko Cvetkovića dok su gosti zapretili preko Tomovića, ali se na odmor otišlo bez golova.

U drugom poluvremenu se zaigralo žustrije, a prvu priliku imao je Ratkov kada je glavom pogodio prečku. Nastavili su Bačkotopolčani sa pritiskom na gol Belića i to im se isplatilo u 61. minutu. Cvetković je proigrao Jovanovića koji centrira sa desne strane i na drugoj stativi proigrava beka TSC-a Petrovića koji je zakucava iza leđa Belića za veliku radost.

U nastavku Čukarički je imao odličnu priliku preko Badamosija koji je bio zamalo neprecizan. Do kraja susreta TSC je sačuvao svoj gol i upisao važnu pobedu za nastavak trke.

Tabela plej of-a Super lige:

blank
Foto: Srbijasport

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.