blank

TSC sutra u Surdulici

Fudbaleri TSC-a sutra od 19 časova igraju protiv Radnika u Surdulici utakmicu 6. kola Superlige. Eventualnom pobedom Bačkotopolčani bi zadržali lidersku poziciju na tabeli.

blank
Foto: FK TSC

Šef stručnog štaba TSC-a Žarko Lazetić je istakao da je početak sezone za njegov klub dobar i da ga raduje što su postali ekipa koja igra prepoznatljiv fudbal.

„Osnažili smo se, protiv Partizana smo postigli gol u poslednjem minutu, a i prošle sezone smo imali nekoliko sjajnih završnica. Imamo stabilnost koja nam mnogo znači jer je ekipa nova. Iz kola u kolo jačamo pobedama i nadamo se novim. U dobroj smo seriji bez primljenog gola, što nam daje motivaciju ali nas i obavezuje da što duže ostane tako“, rekao je Lazetić i dodao da je siguran kako su i u Kragujevcu i protiv IMT-a zaslužili bolji rezultat i ranije postignute pogotke, ali da je ovo dobar način da tim očvrsne.

„Ono što vidim na treninzima pokazuje mi da su igrači svesni situacije u kojoj smo. Jasno je da je ovo start iz snova, ali sa druge strane ništa ne uzimamo zdravo za gotovo jer znamo koliko smo se za svaku pobedu i dobru igru pomučili. Uložili smo mnogo rada da bi naši trijumfi izgledali lako i u gostima i kod kuće. Ipak, tek posle 10 kola mogu da se prave ozbiljnije projekcije i tek onda će se videti ko zaslužio koje mesto. Sigurno je da nama ova situacija i igre koje pružamo odgovaraju i želimo da ih zadržimo što duže možemo“, kazao je trener TSC.

„Naš protivnik u narednom kolu, Radnik iz Surdulice, je dobio jedan gol koji je sam sebi dao, tako da u prethodnih pet utakmica praktično nisu primili pogodak. U svojoj istoriji imaju i seriju od šest utakmica bez poraza, a golman im je izvanredan. Moj mladi kolega Ljubinković, koji je prvi put u Superligi, odlično se uklopio i uspeva da izvuče maksimum od svoje ekipe. Svaka im čast
kako izgledaju defanzivno, koliko su sigurni i komforni u niskoj zoni. Svom stručnom štabu sam rekao da bi oni bolje prošli od nas u Bragi, jer mi nismo najbolji kada se branimo i nemamo to strpljenje kakvo ima njihov tim. Dobro se pokrivaju i teško je naći prostor“, rekao je Lazetić i zaključio:

„Biće to neizvesna utakmica do samog kraja u kojoj treba da se nametnemo i da na svoj način kontrolišemo igru. U obzir treba uzeti i teren kao bitan element u ovakvoj utakmici jer više odgovara timovima koji se brane, ali ne tražimo izgovor. Oni će biti posebno motivisani, jer im je ovo prva utakmica na domaćem terenu, pred svojim navijačima i očekujem sjajnu fudbalsku atmosferu. Moraćemo da se potrudimo, adaptiramo kako bi došli do povoljnog rezultata“.

Napadač Martin Mirčevski je ocenio da utakmica neće biti laka, pogotovu jer Radnik igra na domaćem terenu, ali da svakako očekuje pobedu.

„Postigao sam prvi pogodak i probio led što se tiče golova. Mislim da smo kao ekipa odlično krenuli. Ovo nam je do sada najbolji start sezone i ako pobedimo Radnik i završimo prvi na tabeli pred reprezentativnu pauzu, ispred Zvezde, biće to vrhunski uspeh“, rekao je Mirčevski.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.