blank

Upis u Muzičku školu

blank

Muzička škola Subotica saopštila je da organizuje upis učenika za narednu školsku godinu za decu različitog uzrasta.

Kako su naveli, deca koja od septembra kreću u predškolsko zabavište ili u prvi razred osnovne škole mogu da se upišu u muzičku školu bez prijemnog ispita 1. ili 2. juna, od 9 do 12 i od 16 do 19 časova. Treba da dođu lično u školu, u učionicu broj 2 ili 3, a poželjno je da se prethodno prijave onlajn na sajtu škole. Deca ovog uzrasta upoznaju se sa muzikom kroz časove solfeđa dva puta nedeljno po 45 minuta.

Deca koja od septembra upisuju drugi ili treći razred osnovne škole imaju proveru muzičkih sposobnosti – prijemni ispit, jer se opredeljuju i za instrument koji žele da sviraju. Prijemni ispit je takođe 1. i 2. juna od 9 do 12, te od 16 do 19 časova.

„U ponudi imamo dvadeset različitih instrumenata koji se mogu birati, ali je broj mesta ograničen. Ono što je zanimljivo jeste da se na odsek solo pevanja i tradicionalnog pevanja upisuju učenici steriji od 14 godina što znači da mogu dapohađaju muzičku školu paralelno sa nekom drugom srednjom školom”, navedeno je u saopštenju Muzičke škole.

Oni su napomenuli da će danas u školi biti organizovana izložba instrumenata od 9 do 12 časova da bi se deca što lakše opredelila za željeni instrument. Deca i roditelji će moći da vide instrumente, probaju da ih sviraju i upoznaju nastavnike koji će im dati sve potrebne informacije vezane za instrumente.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TSC gostuje lideru

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole danas, 2. maja od 19 časova, gostuje u Beogradu Crvenoj Zvezdi u utakmici 3. kola plej-ofa Mozzartbet Superlige. Šef

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.