blank

Uspešan start sezone za Palićke veslače

Veslački klub „Palić“ je iskoristio početak sezone na najbolji mogući način. Prva regata održana je 1.aprila u Beogradu – Prvi Kup Srbije. Uprkos lošem vremenu i gotovo konstantnoj kiši koja je pratila veslače, Palićki sportisti su uspeli da pokažu svoje umeće.

blank
Foto: VK Palić

Medalje su osvojili: Laura Malatinski, zlatna medalja u disciplini skif za pionirke, Vladeta Mihajlović i Aleksa Neorčić zlatna medalja u dubl skulu za pionire, Teodora Blagojević srebro u skifu za kadetkinje. Na petom mestu su završili Ivan David i Mark Gorotva u juniorskom dubl skulu, a ekipa u kadetskom četvercu je takođe završila trku na petom mestu: Novak Nikić, Andrej Vuksan, Luka Pragai i Ivan David.

Istovremeno se u Beogradu održala i izborna trka za kvalifikacije za učešće na Evropskom juniorskom prvenstvu. Naš veslač Sergej Čipak je sa kolegom Lazarom Živanovićem iz VK Smederevo uspeo da izbori plasman na Evropskom juniorskom prvenstvu 2023. godine. Ovaj juniorski dubl imaće priliku da se takmiči sa najboljim evropskim reprezentacijama od 20.- 21.05.2023 u francuskom gradu Briv-la-Galliard.

Nakon izbornih trka, ovaj dubl je imao i kontrolnu regatu, te je proteklog vikenda učestvovao i u najznačajnijoj regati u regionu – Croatia Open u Zagrebu. Na jednoj od najbolje uređenih regatnih staza na Balkanu, srpski dvojac se oba dana takmičio u disciplini dubl skul za juniore. Prvi dan osvojili su zlato, dok su drugog dana u cilj ušli na drugom mestu.

blank
Foto: VK Palić

Osim Sergeja Čipaka, na Croatia Open-u učestvovali su i pionirka Laura Malatinski, koja je u disciplini dubl skul za pionirke uspela da osvoji bronzanu medalju, u posadi sa Natašom Kojčić iz VK Begej iz Zrenjanina. Drugog dana takmičenja, Laura je u disciplini skif za pionirke završila trku na petom mestu, a naša kadetkinja Teodora Blagojević u disciplini skif za kadetkinje je završila kvalifikacionu trku na četvrtom mestu, što nije bilo dovoljno za plasman u finala.

U aprilu su zakazane još dve regate. Prvo kolo omladinske lige Srbije i Beogradska internacionalna regata. Očekuje se uspešan nastup Palićkih veslača i na ovim regatama.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

TSC gostuje lideru

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole danas, 2. maja od 19 časova, gostuje u Beogradu Crvenoj Zvezdi u utakmici 3. kola plej-ofa Mozzartbet Superlige. Šef

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.