blank

Veče društvenih igara – ekipa Nećeš da se igraš? u svom elementu (VIDEO)

YouTube video

Čoveče ne ljuti se, Monopol, Uno i Riziko bile su igre koje su se igrale pre dvadeset-trideset godina. Domine, kartaške igre, bile su odličan način za kvalitetno provođenje vremena sa porodicom, društvom. Uz to, igrajući ove igre podsticalo se druženje, razmišljanje, analiziranje i pravljenje strategija, pa ne čudi što smo voleli da se okupljamo oko društvenih igara.

Danas, to je sve potpuno drugačije, a društvene igre koje mogu da se nađu na tržištu prevazilaze i najmaštovitije igre iz prošlosti. Dizajn, pravila i priča koje prate ove igre toliko su kompleksni i maštoviti, da i samo učenje pravila i igranje predstavlja zabavu koja traje nekoliko sati i okuplja generacije oko stola za igru.

Nećeš da se igraš – tipičan subotički pozdrav, akcenat i rečenica uvode nas u veče društvenih igara gde se, u zavisnosti od termina i vremena okupi nekoliko desetina zaljubljenika u društvene igre koji potom, odigraju odlučujuću bitku u svemiru, nađu ubicu, putuju kroz vreme, pronađu onog ko je ostavio kaku na sred sobe, prežive zombi apokalipsu ili jednostavno teraformiraju Mars.

blank
Foto: Subotičke.rs

Za jednim stolom jedanaest igrača igra igru o dobrim i lošim nindžama, na drugom se istražuje planeta, za trećim stolom prave se magični napici… u atomosferi smeha, zabave i druženja koja je poveznica svim učesnicima ove večeri društvenih igara.

“Nećeš da se igraš” je neformalna ekipa koja i na svom Youtube kanalu već tri godine objašnjava pravila, daje recenzije i razgovara – domunđava se o društvenim igrama. Laci Šamu, Željko Crnjaković, Hrvoje Ušumović i dama među bord gejmerima Andrijana Crnjaković, vode vas kroz univerzum različitih igara, tematske večeri, i okupljaju društvo koje će tek postati privrženo ovim društvenim aktivnostima.

Andrijana Crnjaković podučava engleski jezik i ovakav vid društvenih zanimacija nastavno su sredstvo koje deci pomaže da lakše savladaju nove pojmove.

Ako nešto ne možete da shvatite, tu je ekipa Nećeš da se igraš? Koja će rado objasniti pravila bilo koje igre koja je na repertoaru za igranje to veče. Na istom mestu, moguće je doneti neku svoju igru koju ne igrate, i zameniti za neku u sličnom rangu ili je prodati, ustupiti, pokloniti – šta vas u datom momentu motiviše.

Jedno znam sigurno, videćemo se opet. Sledećeg puta ja ću biti ratnik, nindža, zombi, pokeraš, istraživač, naučnik, baštovan, nastavite niz…

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.