blank

Više spašenih mačića iz Lajkovca oporavlja se u Subotici

blank

U subotu je u šumarku kod Lajkovca pronađeno devetnaest napuštenih i bolesnih mačića. Veći deo mačića u lošem stanju odvezen je u Beograd, jedno od njih je na licu mesta udomljeno, jedno je uginulo, dok je u Suboticu odatle na oporavak stiglo njih šest, zahvaljujući azilu „Feliks”. Najslabije i najmanje mače je po dolasku uginulo, a pet je ostalo na oporavku.

‒ Zahvaljujući ljudima okupljenim u grupi „Mačke u srcu” i drugim našim donatorima sakupljena su sredstva i mačići su juče iz Beograda stigli u Suboticu ‒ poručili su iz „Feliksa”.

blank

Kako su naveli volonteri ovog udruženja, preostala tri mužjaka i dve ženkice nisu u najboljem stanju, ali čine sve kako bi ojačali i kako bi im se stanje poboljšalo.

‒ Imaju herpes, hlamidiju, a jedna od njih ima i kilu, te će morati da bude operisana kad joj se poboljša stanje, jer su trenutno u karantinu. Mačići su očišćeni od glista, na antibioticima su i primaju injekcije, a potrebno je i da se vakcinišu kada za to dođe vreme ‒ naveli su iz azila.

blank

Oni su apelovali sugrađanima da sterilišu svoje mačke, jer su ovakvi slučajevi i dalje veoma česti, uprkos svim naporima koje ulažu da do toga ne dođe. Česti su slučajevi da ljudi mačiće ostave u kesama ili kontejnerima, a kako kažu, ni oni ne uspevaju da zbrinu sve.

‒ U Subotici postoji tri jaka udruženja koja rade na edukaciji stanovništva o važnosti sterilizacije mačaka, a ovaj slučaj u Lajkovcu, kao i mnogi drugi u našem gradu, jesu produkt neodgovornog vlasništva ‒ poručili su i još jednom pozvali ljude da sterilišu svoje mačke.

blank

Azil za mačke „Feliks” registrovan je kao prihvatilište u Upravi za veterinu 2011. godine. Pozvali su ljude koji su zainteresovani da pomognu da to mogu da učine donacijom paštetica, mleka i dohrane za mačiće, ali i novčanom uplatom na dinarski račun „Feliksa”: 325-9500600024613-28 ili putem Pejpala: [email protected].

Kasice se takođe nalaze u „Panvetu”, „Hepi vetu”, „Pet Svetu” u Jo Lajoša, pekari „Lipa” u Đure Đakovića, kao i u kafiću „Dot” u Age Mamužića.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas je Praznik rada

Međunarodni Dan radnika ili Praznik rada ima duboke korene u 130 godina tradicije radničkog pokreta i napora za poboljšanje uslova rada širom sveta. U znak

Detaljnije »
blank

Jak vetar

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 24 stepeni Celzijusa. Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.