blank

Za klimatizaciju bioskopa „Eurosinema“ tri miliona dinara

blank

Gradsko veće je na današnjoj sednici, dvadeset i drugoj po redu, usvojilo zapisnike sa prethodne dve, a zatim je donelo Predlog Odluke o izmenama Statuta Grada Subotice, koji se ticao naziva naseljenih mesta na bunjevačkom jeziku.

Donet je Predlog Odluke o obavljanju komunalne delatnosti upravljanja komunalnim otpadom, kao i Predlog Odluke o određivanju pravca pružanja državnih puteva I i II reda koji prolaze kroz naseljena mesta na teritoriji Grada Subotice – Bajmok, Bački vinogradi, Bačko Dušanovo, Mala Bosna, Mišićevo, Novi Žednik, Palić, Stari Žednik, Hajdukovo i Čantavir.

Za članove Upravnog odbora Pozorišta „Deže Kostolanji” predloženi su Lila Lukač, Andrea Keceli Mesaroš i Gabor Mesaroš, dok je Boris Kučov imenovan za člana Nadzornog odbora ovog pozorišta, a Andrea Đerman za predsednicu istog.

Milanka Kostić se razrešava dužnosti predstavnika Grada u Skupštini Društva sa ograničenom odgovornošću „Poslovni inkubator Subotica”, pa je Aleksandra Cvetanović imenovana za predstavnika.

Mr Laura Kovač i Milanka Kostić razrešene su dužnosti Školskog odbora Gimnazije „Svetozar Marković”, dok su za članove Školskog odbora imenovani Čaba Nađ i Bojan Čiča.

Donet je Zaključak o određivanju Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica za nosioca posla po Ugovoru o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta u katastarskim opštinama Donji grad, Čantavir, Žednik, Bački Vinogradi, Đurđin i Tavankut.

Donet je i Zaključak o određivanju nosioca poslova za radove kroz program „Gradovi u fokusu 2021″, donetog od strane Ministarstva kulture i informisanja. Gradu Subotica su dodeljena sredstva u iznosu od 13.500.000 dinara. Za nabavku instrumenata za simfonijski orkestar namenjeno je 4.000.000 dinara, za projekat klimatizacije bioskopa „Eurosinema“ 3.000.000 dinara, dok je za dodatnu rasvetu i video-nadzor za Savremenu galeriju opredeljeno je 3.000.000 dinara. Za poboljšanje uslova za rad pozorišta „Deže Kostolanji“ i bioskopa „Aleksandar Lifka“ opredeljeno je 3.500.000 dinara, za popravku krova objekta bioskopa i pozorišta, akustičnu obradu scenskog prostora pozorišta „Deže Kostolanji“ i popravku i zamenu stolarije pozorišta „Deže Kostolanji“.

Donet je Program za rad Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Subotice za 2021. godinu.

Doneto je Rešenje o izmenama Rešenja o koeficijentima za obračun i isplatu plata nastavnika u osnovnim školama na teritoriji Grada Subotice koji izvode nastav u mađarskog jezika kao jezika u službenoj upotrebi, kao i Predlog Odluke o konsolidovanom završnom računu Grada Subotice za 2020. godinu.

Donet je Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Prvu izmenu Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija”, kao i Rešenje o davanju saglasnosti na Program održavanja javnih zelenih površina na području naseljenih mesta: Čantavir, Višnjevac, Bačko Dušanovo, Novi Žednik i Stari Žednik.

Doneto je Rešenje o usvajanju Informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti za period od 1. januara do 31 . marta 2021. godine, ali i Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o zaduživanju Javnog komunalnog preduzeća „Dimničar“ Subotica.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.