blank

Završeni radovi na natputnjaku kod Meljkutskog puta

blank

Radovi na natputnjaku na „ipsilon” kraku kod Meljkutskog puta su završeni i ljudi mogu da ga koriste, a predsednik Skupštine grada Subotice Balint Pastor obišao je danas tu deonicu sa Emeše Lalić Urban, državnom sekretarkom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Imreom Kernom, zamenikom gradonačelnika Subotice i nekadašnjim državnim sekretarom u tom ministarstvu.

̶  Došli smo da vidimo kako su se realizovali oni projekti o kojima smo govorili prethodnih meseci, pa čak i godina. Iza nas je nadvožnjak na „ipsilon” kraku kod Meljkutskog puta. Ovde smo poslednji put bili u decembru, kada su se još odvijali radovi. U međuvremenu je „Vojput” te radove završio i građani mogu da koriste ovaj natputnjak – rekao je Pastor.

blank

Pastor je naveo da će tokom ove godine biti izgrađen još jedan natputnjak, na Pačirskom putu, i da je za njegovu realizaciju u ovogodišnjem budžetu Republike Srbije izdvojeno 250 miliona dinara.

– To su dva natputnjaka koja su građani tražili, pre svega poljoprivredni proizvođači, da bi lakše, jednostavnije i jeftinije mogli da dođu do svojih njiva. Ukoliko se i drugi natputnjak realizuje tokom ove godine, ovih dana će se objaviti tender, onda ćemo moći da kažemo da je ova deonica u potpunosti završena, sa svim natputnjacima – naveo je.

On je dodao i da je 2019. godine, nakon trideset godina, pušten u saobraćaj „ipsilon” krak. Najavio je da će ove godine biti realizovani još neki projekti vezani za putnu infrastrukturu, te da je reč o projektima koji su predviđeni koalicionim sporazumom SNS i SVM. Jedan od njih bi mogao da bude izgradnja puta između Oroma i Čantavira, ali i obnova starih puteva, na primer, između Subotice i Sombora, ali i Bačke Topole i Bajmoka, te proširivanje puta od Malih pijaca do Šupljaka.

Emeše Lalić Urban konstatovala je da su radovi kvalitetno završeni i najavila gradnju idućeg natputnjaka na Pačirskom putu, kako bi ovaj projekat bio u potpunosti završen.

blank

Imre Kern je saopštio da su radovi na izgradnji natputnjaka kod Meljkutskog puta koštali oko 200 miliona dinara, te da je istakao da su na natputnjaku izgrađene i dve pešačke odnosno biciklističke staze široke dva metra.

– Raduje me što se ovoliki saobraćaj sad odvija na „ipsilon” kraku, jer je još pre dve godine sve ovo išlo kroz grad, Subotičani se sećaju… Verovatno će tokom leta ovde biti mnogo više i putničkih vozila. Sve je to urađeno u korist građana i privrede Subotice i mislim da je jedan uspešan projekat završen, ne samo na gradskom, nego i na vojvođanskom i republičkom nivou – zaključio je Kern.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.