blank

Žujović: Medijska hobotnica dobija novac od države u projektima sufinansiranja

blank

Branko Žujović, urednik portala „Subotičke.rs“, bio je gost emisije „Pregled dana”.

Portal „Subotičke.rs“ je u protekla tri meseca objavio serijal od 25 tekstova baziranih na informacijama kojima je razotrkriven sistem zloupotreba u projektnom sufinansiranju medija.

Kako izgleda šminka javnog interesa i šta su otkrili, u emisiji Pregled dana govorio je urednik pomenutog online medija Branko Žujović.

Na pitanje ko dobija novac od države, Žujović je rekao:

„Novac dobija medijska hobotnica, a moj grad, Subotica, je ugaoni kamen te priče, jer je organzacija KomNet, dakle i televizija Subotica i njen vlasnik Dragan Stefanović odavde i čitava priča sa medijskim konkursima i sa dodelom novca započela je ovde, i možemo reći da konkursni novac dobija onaj koji ima priliku da u više opština i gradova, zapravo govorim o desetinama opština i gradova, konkuriše i sasvim sigurno dobije sredstva za potpuno isti projekat”, kazao je Žujović i dodao:

„U slučaju televizije Subotica, taj projekat se zove ‘Život, ljudi, događaji’. Govorim o prošloj godini. Kada dobijete preko 44 miliona dinara širom Vojvodine, vi ste u jednom povlašćenom položaju, a sve vam to omogućuje činjenica da vi konkurišete istovremeno i komisiji koja vam dodeljuje sredstva”.

NovaS, Foto: Printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 4 do 17 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija povolјno će uticati na

Detaljnije »
blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.