blank

Ministarstvo kulture raspisalo Javni poziv za program „Prestonica kulture Srbije“ za 2025. godinu

Ministarstvo kulture raspisalo je danas Javni poziv za učešce u programu “Prestonica kulture Srbije” za 2025. godinu, a konkurs je otvoren za sve jedinice lokalne samouprave osim za prethodno izabrane prestonice kulture – Beograd, Novi Sad, Užice i Čačak.

blank
Foto: Haseeb Jamil on Unsplash

U saopštenju Ministarstva kulture navodi se da će titula „Prestonica kulture Srbije“ izabranim jedinicama lokalne samouprave omogućiti da budu prepoznate kao relevantni nacionalni centar razvoja kulture i na taj način postati vidljivije na kulturnoj mapi Srbije i Evrope.

„Prestonica kulture Srbije doprineće i ostvarenju ciljeva Ministarstva koji se odnose na uspostavljanje konzistentne kulturne politike koja obuhvata savremeno stvaralaštvo, kreativne i kulturne industrije, zaštitu i unapređenje kulturnog nasleđa, inovativno korišćenje javnih prostora, kao i unapređenje regionalne i međunarodne saradnje“, stoji u saopštenju.

Prijave se podnose do 14. januara 2024. godine dostavljanjem upitnika, štampano ili elektronski, a rezultati će biti objavljeni na zvaničnoj internet stranici Ministarstva.

Izvor: N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.