blank

Agencija za bezbednost saobraćaja: Obratiti pažnju na decu

Agencija za bezbednost saobraćaja je uoči početka nove školske godine apelovala da svi učesnici u saobraćaju poštuju propise i obrate posebnu pažnju na decu u saobraćaju.

blank
Foto: Note Thanun on Unsplash

Agencija je apelovala da roditelji decu do škole prevoze bezbedno koristeći adekvatne sisteme zaštite, kao što su auto-sedišta i sigurnosni pojas i da svojim primerom korišćenja sigurnosnog pojasa ukažu deci na važnost upotrebe zaštitnih sistema prilikom prevoza u vozilu, da poštuju ograničenja brzine i ostala pravila saobraćaja, navodi se u saopštenju.

Posebna pažnja je skrenuta vozačima motornih vozila da kroz naseljena područja obeležena znakom „Zona škole“ prilagode brzinu kretanja do 30 kilometara na čas, a u zonama škole van naseljenog mesta do 50 kilometara na čas.

„Prilikom kretanja u ovim područjima treba imati u vidu manju uočljivost dece, kao i njihovu smanjenu pažnju prilikom igranja u školskom dvorištu ili u blizini škole, što predstavlja opasnost od iznenadnog istrčavanja na kolovoz ili drugog neočekivanog ponašanja“, ističe se u saopštenju.

Agencija podseća da se za saobraćajne prekršaje učinjene u prisustvu deteta do 12 godina starosti broj propisanih kaznenih poena uvećava.

Izvor: N1, FoNet

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.