blank

Akcija čišćenja šuma u subotu!

Pod sloganom “Očistimo naše šume” neformalna grupa građana “Subotica – naš grad” ovoga vikenda nastavlja akciju čišćenja subotičkičkog šumskog pojasa.

blank
Foto: Subotičke.rs

Pored staza koje se nalaze na obodu subotičkog šumskog pojasa, u akciji koja je organizovana u martu iznete su velike količine smeća. Da bi se očistili kampovi u kojima su godinama boravili ilegalni migranti, potrebno je da se akciji odazove što više Subotičana kako bi šumu očistili od smeća koje je ostalo iza njih.

Polazak je u subotu, u 8 sati ujutro, kod Antuš Čarde, na Malom Radanovcu, a organizatori poručuju da će se potruditi da obezbede dovoljno potrebnog alata, vozila za prikupljanje smeća i određenu zalihu vode.

blank
Foto: NGG Subotica – Naš grad

Takođe apeluju da se ponese voda za piće, rukavice i džakovi, kao i udobna obuća kako bi se očistio jedan deo šume. Treba podsetiti da je u ovakvim kampovima boravilo stotine ljudi koji su iza sebe ostavili mnogo kabastog smeća, pa će se ovakve akcije svih koji vole šumu i žele da pomognu da se iznese smeće biti organizovano sve dok se ne očisti preko 30 takvih kampova koliko se pretpostavlja da ih ima.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.