blank

Akva park Palić počinje sa radom s prvim septembarskim danima?

Skele oko vodotornja na Paliću, prepoznatljivom simbolu Palića se postavljaju još uvek.

blank
Foto: Subotičke.rs

Radovi su u toku, a sam završetak ovog objekta, koji predstavlja kapiju u veliki park, biće završeni do kraja avgusta, rekao je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine „Park Palić“.

„Radi se o vodotornju jednom od simbola Palića koji je jedna neverovatna zgrada sa tri funkcije. Tu je nekada bila tramvajska stanica, kapija velikog parka Palić i vodotoranj, koji je imao funkciju, pre 111 godina, obezbeđivanje konstantnog pritiska vodovoda koji se tad gradio.

blank
Foto: Subotičke.rs

U međuvremenu je postao jedan od simbola Palića. Objekat je bio u takvom stanju da je zaslužio da dobije novo ruho. Radovi su bili složeni – uradio se projekat, obezbeđivanje sredstava, ali smo imali razumevanje od strane Pokrajinske vlade. Skoro 21,5 miliona dinara koštaju radovi i toranj će biti gotov do kraja godine. Svi radovi se izvode uz nadzor Zavoda za zaštitu spomenika. Menjaju se svi drveni elementi, zaštita fasade, rasveta objekta, kako bi se tornju vratio stari sjaj. Pored obnove palićkog vodotornja, završavaju se radovi na popločavanju, a do sada je urađeno 770 metara nove opeke, postavlja se novi mobilijar u velikom parku“, naveo je Pastor.

Najvažnije pitanje kada su investicije u fokusu, je završetak akvaparka:

„Radovi po ugovoru je trebalo da budu okončani do 31. jula 2023. godine. Ugovor nije produžen, primenjivaće se sve one mere koje su predviđene ugovorom i čine sistem zaštite investitora: penali, i sve ostalo što je deo ugovora. Radovi su u suštini završeni, ide tehnički prijem samog objekta i otklanjanje onih nedostataka koji su uočeni u toku tehničkog prijema koji će biti okončan do kraja avgusta meseca. Već sad ide probni rad: pušta se struja i voda u sistem, kako bi se evenutalne greške otklonile. Odabran je operater po tenderu koji će voditi sam sistem. Na javni poziv se javio jedino “Elit Palić” koji ima poslovni interes da akva park dobro funksioniše.

blank
Foto: Subotičke.rs

Danas smo imali Skupštinu društva na kome je i formalno odobren ulazak u parnerstvo sa “Elit Palićem”. Očekujem da u sledećih nekoliko dana svi detalji u ugovoru budu potpisani. Posle najduže 30 dana objekat će biti pušten u eksploataciju. Izvesno je da će Akva park biti pušten u rad početkom meseca“, istakao je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine „Park Palić“.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

One response to “Akva park Palić počinje sa radom s prvim septembarskim danima?”

  1. NE SKRECI SA STAZE- TEME, COVECE, AJDE JEDNOM ISTINU BEZ OBZIRA KOLIKO BOLI, ISTINA JE ISTINA PO TOME SE ODGOVORNI LJUDI PAMTE, A VODOTORANJ JE OH,HO JOS MALO PA GOTOV,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.