blank

Antikvarnica „Sve&Svašta“ – za sve i svašta (VIDEO)

YouTube video

Rođeni sredinom prošlog veka, zadržali su jedan manir, a to je da se rado sećaju godina koje su prošle. Godina kada samo bili mlađi, bezbrižniji, srećniji.

Svi smo imali jednake ormare, krevete, metalne kutije za kafu, iste tanjire. Sada imamo mnogo više, u materijalnom smislu, ali smo izgubili ono nešto, ono što se sreća i zadovoljstvo u malim stvarima zove.

Ima jedna prodavnica, Subotičani će znati gde je. To su stotine kvadratnih metara, nekadašnje fabrike „Železničar“ nadaleko poznate po tekstilnoj proizvodnji, koja je bila sinonim za kvalitet. I danas ta fabrika radi, samo sa drugom namenom. I sad budi nostalgiju, ali na nešto drugačiji način.

blank
Foto: Subotičke.rs

Prostor fabrike pun je starina, antikviteta, stvari koje i samim svojim postojanjem, kao vremeplovom, vas vrate u godine detinjstva. Nešto što ste na bakinom kredencu gledali svaki dan. Pa i taj kredenac. Sve to i mnogo više naći ćete u velikoj starinarnici pod nazivom „Sve i svašta“ koja svoja vrata otvara svaki dan, do pet, i subotom kada se organizuje sajam.

Nema šta nema: tanjiri, čaše, ormari, kreveti, lusteri, figure, velike male, metalne table, tegle, sve što možete i ne možete zamisliti.

Dragan Čović i njegova ekipa sa velikim entuzijazmom rade kako bi svakom kupcu obezbedili taj trenutak radosti kad za sebe pronađe nešto što možda nije ni znao da mu treba. Ne treba mu baš sve, ali krigle za pivo, stolice, igračke, sitnice koje će vam svojim postojanjem oplemeniti i ulepšati životni prostor.

blank
Foto: Subotičke.rs

Prodavnica, starinarnica, antikvarnica, sve su to izrazi za ovu specifičnu halu u koju ako uđete, naoružajte se strpljenjem, vremenom i ponesite nešto novca. Ne mora to biti mnogo, naći ćete nešto sigurno.

Obzirom da je u modi retro ili vintidž, odmah da pojasnimo da su to dva različita pojma. Retro je stil prošlih vremena, ne mora biti star, ali mora izgledati kao da potiče iz prošlosti. Retro može značiti i da nije dovoljno staro da bi bilo antikvitet ili vintidž.

blank
Foto: Subotičke.rs

Altdojč, Spejs ejdž, art deko, sve smo to imali u kući, i po neki komad imamo i sad. Neverovatno je to da su neki komadi nameštaja i danas na ceni, nešto prepozna i moderni dizajn, pa nekako promenjeni, nađu svoje mesto i u današnjem enterijeru.

Imati stil nije lako. Stil se gradi, a možda je najizazovnije uklopiti staro i novo, i postići onaj vanvremenski izgled doma. Poenta ove priče je da se osvrnete oko sebe, date šansu starim stvarima koje nisu ušla u taj konzumerski, materijalni deo naših života, nego još uvek imaju svoj šmek, a Draganova svaštara deo je neobične i posebne ponude u kojoj ćete nešto za sebe sigurno pronaći.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas pretežno vedro

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 14 do 26 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.