blank

Apoteci Subotica preneto pravo korišćenja na 235,65 kvadratnih metara poslovnog prostora

blank

U obrazloženju odluke, Gradsko veće je navelo da je Zdravstvena ustanova “Apoteka Subotica” dostavila spisak nepokretnosti koej koristi, kako bi uskladila postojeće stanje u javnim knjigama sa Zakonom o javno svojini.

Gradska vlada je na današnjem zasedanju odlučila da Apoteci Subotica prenese pravo korišćenja 235,65 kvadratnih metara poslovnog prostora.

Sudeći prema odluci Gradskog veća (III-361-198/2020), Apoteci Subotica preneto je pravo korišćenja 97,57 kvadratnih metara poslovnog prostora u Ulici Starine Novaka (K. O. Donji grad, parcela 35737/1), 47,38 kvadratnih metara u Sutjeskoj 82 (K. O. Stari grad, lit nepokretnosti br. 10120), 45,63 kvadratna metra u Franje Kluza 2 (K. O. Donji grad, parcela 31443) i 45,07 kvadratnih metara na Aleji maršala Tita 31 (K. O. Stari grad, parcela 1650/1).

U obrazloženju odluke, Gradsko veće je navelo da je Zdravstvena ustanova “Apoteka Subotica” dostavila spisak nepokretnosti koej koristi, kako bi uskladila postojeće stanje u javnim knjigama sa Zakonom o javno svojini.

Izlaskom na lice mesta od strane službenih lica Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove utvrđeno je da zgradu zdravstva – zdravstvena stanica (PR), broj zgrade 1, zemljište pod zgradom – objektom površine 537m2, sagrađenu na katastarskoj parceli broj 35737/1 K.O. Donji grad, zatim objekat jedinice lokalne samouprave (PR), broj zgrade 2, zemljište pod zgradom – objektom površine 231m2, sagrađen na katastarskoj parceli broj 24131/2 K.O. Stari grad, poslovnu zgradu za koju nije utvrđena delatnost broj 1, zemljište pod zgradom – objektom površine 355m2, sagrađenu na katastarskoj parceli broj 31443 K.O. Donji grad i zgradu za zaštitu odraslih i starih lica – ustanova sa kombinovanom uslugom smeštaja i nege za starije osobe broj 3, zemljište pod zgradom – objektom površine 1063m2, sagrađena na katastarskoj parceli broj 1650/1 K.O. Stari grad, koristi i zdravstvena ustanova Apoteka Subotica”, naveddeno je u obrazloženju osluke.

blank

Po nalogu gradonačelnika Stevana Bakića, navodi se dalje u obrazloženju odluke, firma “Haus of indigo” (House of Indigo d. o. o. Subotica) izradila je planove posebnih delova navedenih zgrada, dok su službena lica Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove izradila skice u kojima je navedeno da Apoteka Subotica koristi delove navedenih zgrada, doneta je odluka da se na Apoteku Subotica prenese pravo korišćenja.

Početkom ovog meseca saopšteno je da se dug Apoteke Subotica u jednom trenutku popeo na više od dvesta miliona dinara, da bi u poslednjih godinu dana bio smanjen na sadašnjih 160 miliona dinara, dok su zalihe lekova u magacinima na minumumu.

Ovo je bezizlazna situacija. Apoteka Subotica je postala nerentabilna, ne može da poštuje obaveze prema svojim poveriocima, ne može da izmiruje tekuće obaveze. Sada smo prinuđeni na jedno hitno rešenje, tako da ćemo o svim detaljima blagovremeno obaveštavati subotičku javnost, neće ostati ništa sakriveno, u pitanju je 79 zaposlenih i ni jedan zaposleni neće ostati na ulici”, izjavio je tada gradonačelnik Bakić.

Rešenje za Apoteku Subotica podrazumeva, kako je objavljeno, odustajanje od modela javno-privatnog partnerstva, koji je usvojen u februaru, jer je ocenjeno da je taj proces isuviše dug, dok su već na samu najavu toga dobavljači pooštrili uslove pod kojima Apoteci Subotica isporučuju lekove. Zbog toga će, najavljeno je početkom meseca, biti zadržana jedna centralna gradska apoteka, a ostale će biti ponuđene u zakup.

“Privatno-javno partnerstvo sa elementima koncesije – to zahteva malo duži period. A vremena nema, ni za Apoteke Subotice, ni za Grad Suboticu ni za njene građane. Ovo mora hitno da se rešava”, poručio je tada Bakić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.