blank

Bakić: Sanacija “Kolevke” biće okončana do kraja sledeće godine

blank

Gradonačelnik Stevan Bakić izjavio je danas, prilikom obilaska radova na Domu za decu ometenu u razvoju “Kolevka”, da će sanacija starog objekta biti završena do decembra sledeće godine.

„U toku su i radovi na izgradnji fiskulturne sale i bazena – potpuno prilagođenih deci sa smetnjama u razvoju – ukupne površine oko 700 kvadratnih metara koji će omogućiti zdravstveno-terapeutske i sportsko-rekreativne sadržaje. Završetak radova na ta dva objekta predviđen je do februara 2021. godine. Sanacija starog objekta ‘Kolevke’ – kako bi se prilagodio strukturi korisnika koji su u njemu smešteni, površine 2.700 kvadratnih metara, planirana je od početka februara naredne godine i trebalo bi da se okonča do kraja decembra 2021. godine“, naglasio je Bakić.

On je naveo da se trenutno izvode radovi na novom objektu, površine oko 800 kvadratnih metara, koji se sastoji od 10 soba i pomoćnih prostorija za smeštaj 40 korisnika, i da bi taj objekat trebalo da bude završen do 15. decembra 2020. godine.

Bakić je istakao da je Grad izdvojio 15 miliona dinara za stručni nadzor i izrazio zahvalnost Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije na sredstvima obezbeđenim za ovu investiciju, kao i izvođačima na poštovanju ugovorenih obaveza i kvalitetu radova koje izvode.

Direktor „Kolevke“, Nenad Kozomora, podsetio je da je na osnovu Zakona o socijalnoj zaštiti, donetog 2011. godine, i nekoliko pozakonskih akata koji su proistekli iz tog zakona, došlo do toga da Dom za decu „Kolevka“ počinje da smešta decu i mlade do 26 godina.

„To je osnovna potreba zbog koje smo došli na ideju da se izvrši jedna ovakva rekonstrukcija i objekat prilagodi strukturi korisnika, njihovom uzrastu i zdravstvenom stanju. Našoj deci će biti pružena kvalitetnija usluga“, kazao je Kozomora i dodao da se neće raditi na povećanju broja korisnika, saopštila je Gradska kuća.

„Kolevka“ će se, naglasio je, naravno uz saglasnost Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i u skladu sa pozitivno-pravnim propisima, u budućnosti baviti palijativnom negom dece.

„Deci sa višestrukim smetnjama u razvoju, koja se sada nalaze na dugotrajnoj nezi u bolnicama u Republici Srbiji, na dečjim odeljenjima, vremenom će biti omogućeno da im se i ovde pruža nega. U tom delu ćemo, dakle, izvršiti proširenje kapaciteta“, istakao je Kozomora.

Obilasku radova prisustvovao je član Gradskog veća zadužen za oblast zdravstva i socijalne zaštite Ilija Đukanović.

U rekonstrukciju i sanaciju Doma za decu „Kolevka“, u kome su, trenutno, u stacionarnom delu smeštena 162 korisnika, a 65 korisnika u dnevnim boravcima, krenulo se početkom juna.

Foto: Gradska uprava

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Poslepodnevni pljuskovi

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 16 do 28 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike će nepovolјno uticati na

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.