blank

Crni panter luta okolinom Apatina? Pre godinu dana pobegao iz zatočeništva

Saga o, za sada, neuhvatljivoj retkoj zveri, crnim panterom ili leopardom, koji je viđen u ataru Sonte, selu apatinske opštine se nastavlja.

blank

U potragu za životinjom koja je najverovatnije pobegla još pre više od godinu dana iz zatočeništva, uključila su se i ovdašnja lovačka društva. Već prvog dana došlo se do više nego neobičnog nalaza, odnosno otiska šape koja se pre svega zbog svoje veličine ne može pripisati bilo kojoj ovdašnjoj životinji, bila ona divlja ili pitoma, prenosi Dnevnik.

„Otisak je star nekoliko dana, a da li se radi baš o otisku predatora o kojem govore očevici, ne bih se usudio da tvrdim“ poručuje pronalazač ovog „forenzičkog dokaza“ Mihajlo Ličina, lovočuvar lovačkog društva iz Sonte, koji je proveo veče i noć u osmatranju šuma i atara oko Sonte, koje ipak nije dovelo do još jednog viđenja crnog leoparda mada su korištene i termovizijske kamere.

„Otisak je isuviše veliki da bi pripadao i najvećem poznatom psu ili nekoj od ovdašnji divljih životinja poput šakala ili risa, ali ne možemo stoprocentno biti sigurni da ga je ostavila životinja kao što je leopard. Tek ako ga i kada neposredno uočimo, moći ćemo da potvrdimo njegovo postojanje na ovim terenima“ zaključio je Ličina.

Viđali ga ranije i ćutali

Nakon što je vest o pojavi crnog pantera osvanula u srpskoj javnosti, ispostavilo se da su prva viđenja neobične zveri registrovana dvadesetak dana ranije, ali niko nije želeo javno da posvedoči o tome, u strahu od podsmeha. Pored Apše, poteza na kome je crnog leoparda video Petar Sladić i na kome je u ponedeljak pronađen neobičan trag zveri, drugi Sonćani su svoje mesto susreta sa, kako su je opisali, crnom životinjom velikog repa, dvostruko većom od dva najveća psa, locirali kao okolinu takozvanog Baba Katinog salaša, koji je odavno napušten.

Dnevnik, foto: Peksels

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.