blank

Dr Dunja Antunović, profesorka u Americi na katedri za kineziologiju (VIDEO)

YouTube video

Dunja Antunović je Subotičanka koja je svoju karijeru izgradila i još uvek to radi u Americi, na univerzitetu Minesota, Mineapolis.

Teme koje istražuje odnose se na rodnu ravnopravnost, sociologiju sporta i komunikaciju, kao i istoriju sporta. Doktorirala je filozofiju, naučna oblast masovne komunikacije/medijske studije na Pennsylvania State univerzitetu 2015. godine.

Osnovnu i srednju školu završila je u Segedinu, nakon čega je dobila stipendiju da svoje školovanje nastavi u Americi. Sada je docent i predaje na katedri za kineziologiju o raznim apsektima sporta, između ostalog i o rodnoj ravnopravnosti u sportu.

blank
Foto: Subotičke.rs

Često putuje i drži predavanja širom Amerike i Evrope, a svoja istraživanja u raznim oblastima rodne ravnopravnosti i sporta radi sa svojim evropskim kolegama, pa to vreme koje provede u Evropi, na raznim naučnim konferencijama, iskoristi da dođe u svoja dva grada, Subotcu i Segedin.

Dunja se sportom ne bavi samo kroz naučni rad. Od svojih malih nogu igra tenis, pa je tako duboko u srži sporta, i kao sportiskinja, ali i naučnica.

Provele smo sjajno vreme u razgovoru, te sa ponosom mogu reći da poznajem profesorku, docentkinju Dunju Antunović.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.