blank

Doktorica Puleva pokrenula peticiju, traži da direktor bolnice bude izabran iz subotičkog bolničkog kadra

blank

Doktorica Katja Puleva, koja se pre desetak dana subotičkoj javnosti obratila otvorenim pismom, ukazujući na loše stanje u ovdašnjoj bolnici, pokrenula je danas peticiju kojom od pokrajinske vlade i gradonačelnika Stevana Bakića zahteva da budući direktor subotičke bolnice bude izabran iz, kako je navedeno, postojećeg kadra Opšte bolnice, a ne sa strane, uz zadovoljavajuće stručne i moralne kriterijume, saznaju Subotičke.rs.

U tekstu peticije navedeno je da je ovaj korak potreban da bi novi direktor, kako piše u tekstu peticije, izveo subotičku bolnicu iz krize nastale usled neuspešnog rukovođenja u prethodnom periodu, od 2016. do 2021. godine.

“U ovom periodu, usled nepoštovanja stručnosti kao osnovnog kriterijuma u radu lekara, bolnicu je napustio veliki broj medicinskih sestara i više od dvadeset lekara, od toga 14 specijalista i subspeijalista: neurologa, ORL specijalista, oftalmologa, internista kardiologa, gastroenterologa, hematologa, anesteziologa reanimatora ortopeda i pulmologa, što je dovelo neka odeljenja u nemogućnost da funkcionišu, umanjilo mogućnost grđana ovog grada i okruga da dobiju kvalifikovanu stučnu pomoć i izazvalo veliko nezadovoljstvo u gradu i Severnobačkom okrugu”, navedeno je u tekstu peticije.

Doktorica Puleva lično prikuplja potpise, a najavila je i mogućnost da potpise tokom narednih dana prikuplja na javnim mestima.

– Molim sve zainteresovane građane da se jave posredstvom elektronske pošte na adresu [email protected] ili na broj telefona 063 800 34 18 – izjavila je ovim povodom doktorica Puleva.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.