blank

Slepi i slabovidi u predstavi „Radovanka III” premijerno u subotu

blank

Nedelju dana nakon izvođenja predstave „Linija razgraničenja” u Somboru, u Subotici se priprema sličan projekat. U predstavi „Radovanka III”, koja će premijerno biti izvedena u subotu, takođe igraju slepe i slabovide osobe.

Pored uobičajenih aktivnosti u Udruženju slepih i slabovidih u Subotici se proteklih meseci odvija i nešto posebno, za te osobe potpuno neuobičajeno.

Članovi Udruženja, naime, po prvi put u svojim životima pripremaju pozorišnu predstavu, u saradnji sa profesionalnim glumcem i rediteljem Branislavom Trifkovićem. Njegova ideja je bila da na scenu postave predstavu „Radovan III”, ali je veoma brzo uvideo da među novopečenim glumcima ima Radovanku. Tako je glavnu ulogu u predstavi dobila Karmela Kurtović.

„Prva emocija je bila da mi ne pada na pamet, neću ja pred kamere, ne vidim, izblamiraću se. A zamislite ako zaboravim tekst, i šta onda, stanem i osramotim se. Sada je međutim kao nebo i zemlja, ovo je sada jedan proces u kome svi uživamo i svi imamo veliku želju da to bude lepo i da publika bude zadovoljna, a naravno i mi”, kaže Karmela Kurtović.

Kada je pronašao Radovanku, reditelj je prilagodio originalni tekst Dušana Kovačevića, dodao je malo mafijaškog stila Kvantina Tarantina i izabrao sjajnu muziku. Branislav Trifković ističe da se i sam iznenadio kako dobro su se članovi Udruženja slepih i slabovidih snašli. Već je posle prve probe znao da će to biti jedna ozbiljna predstava.

„Bilo je stvarno veliko iskustvo, veliko zadovoljstvo, velika sreća, velika radost. Oni su verovali meni, ja sam verovao njima, divni su radnici. Samo igranje predstave za mene i nije toliko bitno, koliko je važno da su se oni oslobodili”, objašnjava Trifković.

Trifković ističe da su mu u pripremi predstave mnogo pomogli Danijela Pejić i Maja Gvozdenović, a pored Karmele Kurtović u istoj igraju još Mića Grbić, Marina Gencel, Tajana Bulajić, Ivica Antolović, Nikola Dukić, Radica Stojčevska i Marica Kovačević.

Premijera predstave „Radovanka III” je na programu u subotu, 5. novembra sa početkom u 19 časova i 30 minuta, na sceni Dečjeg pozorišta u Subotici.

RTV, Foto: Piksabej

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 26 stepena Celzijusa. Usled očekivane biometeorološke situacije izvesna opreznost

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.