blank

Epidemiološka situacija u okrugu nepovoljna sa tendencijom daljeg pogoršanja

blank

Epidemiološka situacija u Severnobačkom okrugu je prešla u nepovoljnu, sa tendencijom daljeg pogoršanja, saopštila je subotička bolnica.

U odnosu na prethodnu nedelju registrovan je značajan porast broja potvrđenih pozitivnih slučajeva, kao i broj pregleda u Kovid-respiratornoj ambulanti. Broj hospitalizovanih pacijenata takođe je u značajnom porastu u odnosu na prethodnu nedelju.

U ovom trenutku je regstrovano 56 aktivnih slučajeva oboljenja od kovida 19 na teritoriji Severnobačkog Okruga, od čega je najveći broj u Subotici.

Prisutna je sve veća geografska rasprostranjenost i aktivnost virusa na teritoriji Okruga, što ukazuje na veću potrebu striktnog pridržavanja i primene mera zaštite.

Tokom tri dana vikenda (od petka do ponedeljka) obavljeno je više od 50 pregleda u Kovid-respiratornoj ambulanti. Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice nalazi 25 pacijenata, dvostruko više nego prethodne nedelje. Dva pacijenta smeštena su u Kovid jedinicu intenzivnog lečenja, jedan na invazivnoj i jedan na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo od 30 do 59 godina. Najmlađi pacijent je 30 godina, najstariji 76 godina.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.