blank

Festival ekologije i antifašizma „Ekoslavija”

blank

Festival ekologije i antifašizma biće održan u petak i subotu u parku Mini-Jugoslavije u Subotici. Ekoslavija je nastala sa ciljem da promoviše ekološke principe i životni stil koji ima pozitivan uticaj na životnu sredinu i zdravlje ljudi.

„Ekologiju i borbu za zdravu životnu sredinu posmatramo kao borbu protiv kapitalističkih odnosa u društvu. Promovišemo antifašizam kao univerzalnu humanističku vrednost i temelj društva zasnovanog na jednakosti, bratstvu i solidarnosti među ljudima”, naveli su organizatori.

Istakli su da susret ova dva koncepta i njihovo sprovođenje u praksi – zaštite životne sredine u odnosu na prirodu i antifašizma u odnosu na društvo, može da obezbedi održiv razvoj i jednakost i humane odnose među ljudima.

„Festival organizujemo i kako bi podržali samoorganizovane solidarne inicijative u našem gradu. Ove godine prihod od ulaznica usmeravamo za inicijativu Obrok solidarnosti, u okviru koje samoorganizovana grupa pod okriljem subotičkog ogranka organizacije Združena akcija Krov nad glavom, kuva i distribuira tople obroke ugroženim ljudima na teritoriji grada Subotice”, naveli su.

Istakli su da se do sada kroz akciju skuvalo i podelilo više od tri hiljade toplih obroka, a žele da doprinesu tome da akcija traje što duže.

blank

Na festivalu će nastupiti lokalni izvođači „Stroberiz“ i „Kurta utca“, „Nemi pesnik“, „Lepša Brena“, „Neprijatelj prelazi zeku“ i „Kalo“ iz Novog Sada, „Vizelj“ i „Nagon“ iz Beograda i drugi, a biće organizovane i radionice, filmske projekcije, tribine i slično. Kompletan program i satnica dostupni su na zvaničnom sajtu Ekoslavije.

Ulaznice u pretprodaji za petak mogu da se nabave po ceni od 500 dinara, a za subotu od 600 dinara, dok će cena kompleta iznositi 1.000 dinara. U Subotici mogu da se kupe u Mini-Jugoslaviji i kafiću Dvorištance, zatim u barovima Crni Ovan u Novom Sadu, Dve krigle debele u Somboru, u Zentropiji u Senti, kao i u Izlogu ideja u Bačkoj Topoli.

Posetioci koji su zainteresovani za kampovanje, mogu da se prijave imejlom na: [email protected]. Broj mesta je ograničen, a korišćenje kampa iznosiće 800 dinara.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.