blank

Gradsko veće donelo odluke o izgradnji puteva, postavljanju jarbola i zimskom vašaru

Održana je redovna 98. Sednica na kojoj je razmatrano 16 tačaka dnevnog reda. Usvojena su Rešenja o davanju saglasnosti za Odluku o zaduživanju JP “Suboticatrans” po kojoj se ovom preduzeću odobrava zaduživanje u iznosu od 30 miliona dinara, prekoračenjem na tekućem računu.

blank
Usvojeno je i Rešenje o davanju saglasnosti na Program radova na izgradnji, rekonstrukciji, održavanju i zaštiti opštinskih puteva i ulica na teritoriji Grada Subotice za narednu, 2024. godinu koji je doneo odbor „Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje“ Subotica. Na teritoriji Grada postoji 182,67 km opštinskih puteva i oko 1.000 km ulica, a u toku sledeće godine planira se izgradnja kolovoza u ulicama Josipa Zelića — krak u MZ Aleksandrovo, Cvetna u MZ Mali Radanovac, Jovana Mikića u MZ Železničko naselje, Ljermontova u MZ Makova sedmica, Matka Vukovića u MZ Donji Tavankut, Kun Ernesta u MZ Železničko naselje, Borisa Kidriča u MZ Čantavir i Školska u MZ Hajdukovo. U toku je izrada tehničke dokumentacije za izgradnju kolovoza u 16 ulica, tako da će se u 2024. godini stvoriti mogućnosti za realizaciju navedenih projekata.

Članovi Gradskog veća su na sednici izglasali i usvajanje Odluke o donošenju Plana postavljanja jarbola za isticanje zastava i velikih samostojećih 3D slova sa natpisom Grada na teritoriji Subotice, izrađenih od strane „Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje“ Subotica. Planom je definisano postavljanje jarbola na teritoriji Grada Subotice na postojećim kružnim raskrsnicama, na ulaznim pravcima u grad, odnosno na planiranim kružnim raskrsnicama. Planirani jarboli koji se postavljaju su bele boje i njihova maksimalna visina iznosi 8 metara, a na njima je planirano postavljanje zastava maksimalnih dimenzija 150×400 centimetara.

Na jarbolima je planirano da se postavljaju zastava Republike Srbije i zastava Grada Subotice, odnosno zastave koje se postavljaju prilikom održavanja manifestacija u organizaciji grada Subotice. Jarboli i zastave biće postavljeni na deset lokacija, na kružnim tokovima na putevima Subotica-Bačka Topola, Subotica-Sombor, na Bikovačkom putu, na kružnom toku kod ulica Bajnatske i Braće Radić, Majšanskog puta i 51. divizije, Kireškog puta i ulice Partizanskih baza, na ulaznim pravcima na Somborskom putu, Senćanskom putu gde se planira kružni tok, i na Horgoškom putu, kao i na planiranom kružnom toku ispred Hale sportova.

Kada je u pitanju postavljanje velikih, samostojećih trodimenzionalnih slova sa natpisom grada Subotice, planom je definisana njihova montaža na postojećim kružnim raskrsnicama na tzv.„Y kraku“ autoputa E-75 i uz Horgoški put na izlazu prema autoputu, odnosno petlji „sever“, na kružnom toku na Bikovačkom putu i na kružnom toku na Kelebiji iz pravca granice prema Republici Mađarskoj. Planirana slova su velikih dimenzija kako bi bila vidljiva na dolasku u grad iz pomenutih ulaznih pravaca, kao i pri izlasku iz grada.

Slova su planirana kao trodimenzionalna, u dve verzije, crveno, plavo i bele boje i sa srcem crvene boje na ćirilici i latinici i crveno, belo i zelene boje sa natpisom na mađarskom jeziku „Szabadka“. Na svakoj lokaciji su planirana dva para natpisa grada i to kombinacija ćirilični natpis na srpskom i latinični natpis na mađarskom jeziku. Maksimalna visina slova iznosiće 1,2 metra, a ukupna širina 8 metara i planirano je da se postave približno okomito na ulazni, odnosno izlazni saobraćajni smer.

Članovi veća usvojili su i Rešenje o proglašenju „Vašara prodaje jelki- sezona 2023/2024 godine“ koji će se održati na delu javne površine u neposrednoj okolini Mlečne pijace u Subotici, od 05. decembra tekuće do 13. januara naredne, 2024. godine i Rešenja o proglašenju manifestacije „Zimski vašar- Winterfest 2023/2024 godine” koja će se održati u periodu od 27. novembra tekuće, do 12. januara 2024. godine, na Trgu republike, šetalištu od Štrosmajerove ulice do ulice Dimitrija Tucovića, „Mali Korzo“ i Trg slobode u skladu sa Planom postavljanja ostalih objekata, uređaja i opreme na teritoriji Grada Subotice.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.