blank

Iz Ulice Nikole Kujundžića pitaju da li je u Subotici iko jači od Gorana Bustruca (VIDEO)

YouTube video

Odgledajte odgovor Gorana Bustruca komšijama

Stanari zgrade u pomenutoj ulici tvrde da mesecima trpe zbog preglasne muzike koja dopire iz novootvorenog kafića, galame gostiju, bahatog parkiranja i fizičkog nasilja

Vlasnik kafića Goran Bustruc tvrdi da ga proganja “dokoni advokat”, da ne postoji policijski zapisnik koji svedoči da on uznemirava bilo koga i da već dva meseca čeka merenje stepena buke

Nadležni do sada nisu ništa preduzeli, a stanari pitaju da li je vlasnik kafića „Blek end vajt“ zaista nedodirljiv i hoće li gradonačelnik poštovati vlastito obećanje da će Grad Subotica biti uz svaku žrtvu

Branko M. Žujović, Bojan Mihajlović

Sve je počelo novembra prošle godine, kada je, u početku bez zakonom propisanih dozvola, o čemu svedoči imejl Turističke inspekcije prosleđen stanarima, u prizemlju zgrade u Ulici Nikole Kujundžića 6 i 6A otvoren kafić “Blek end vajt” Gorana Bustruca, taksiste koji je, sudeći prema napisima u medijima, pre osam godina hapšen zbog nedozvoljenog prevoza migranata.

Stanari kažu da su odmah iskusili prirodu budućeg ugostiteljskog objekta: učestala buka do ranog jutra, a ubrzo i tuča posetilaca.

– Naša zgrada nije podesna za rad ugostiteljskog objekta sa živom muzikom, ali i sa glasnom muzikom uopšte, jer nema odgovarajuću zvučnu izolaciju. Naprotiv, zgrada je loše zvučno izolovana i glasna muzika, naročito kada je sviraju uživo, neprijatno odjekuje celom zgradom. Otkako je Bustruc otvorio kafić u našoj zgradi, muzika se često čuje do rano ujutro. Tako je bilo i noćas. Nismo spavali. Ponovo smo zvali policiju koja je izašla oko ponoći. U zgradama živi dosta osoba starijih od šezdeset godina, ali ima i dosta dece. Doslovno svi ne možemo da spavamo, a buci je najviše izložen stariji bračni par sa prvog sprata. Oboje imaju ozbiljne zdravstvene probleme – ističu stanari.

blank

Stanari ističu da problem sporadičnog puštanja glasne muzike nije njihov jedini problem.

– Već prvih dana rada objekta, sredinom novembra prošle godine, za koji se potom ispostavilo da sve do 20. januara nije imao dozvolu za rad, izbila je tuča. Svi smo bili preplašeni. Incidenata je bilo i za pravoslavni Božić. Mesecima trpimo bahato parkiranje. Vlasnik je prekoputa zgrade palio neki otpad. Čujem da sada planira da tamo otvori baštu. Kada smo pozvali komunalnu miliciju, koja ga je zatekla pored plamena, rekao im je da je došao da ugasi vatru koju je neko drugi zapalio – jadaju se stanari.

Stambena zajednica Nikole Kujundžića 6 i 6A obraćala se komunalnoj miliciji, policiji, inspekcijama i gradskoj upravi, ali niko do sada, kažu stanari, nije preduzeo ništa da ih zaštiti.

blank

– Policiju smo zvali stotinama puta, komunalnu miliciju takođe. Oni izađu na lice mesta, ali u stvarnosti ne mogu ili ne žele da preduzmu ništa. Obraćali smo se različitim inspekcijama. Samo su nas šetali od jedne inspekcije do druge. Ispada da niko nije nadležan. Gradska uprava takođe nam nije ništa odgovorila, pa se ispostavlja da u gradu, zapravo, niko od Gorana Bustruca nije jači – kažu ozlojeđeni stanari.

 

Problem je, navode stanari, kulminirao kad je u kafiću organizovana proslava Osmog marta. Zgrada se tresla do jutra od žive muzike.

Stanare zgrada u Ulici Nikole Kujundžića naročito brine to što se u kafiću, kako kažu, često okupljaju sumnjive osobe.

– Po izgledu tog sveta vidite da se oni ne bave uobičajenim poslovima. Puno je uokolo migranata, takođe. U jednom stanu, za koji smo saznali da ga zakupljuje Bustruc, odvijaju se neobične aktivnosti za koje većina stanara sumnja da su nezakonite. Bezbednije bismo se osećali ukoliko bi nadležni proverili informacije do kojih smo došli. Nas dodatno brine to što je Bustruc osuđivan i što nam je prizemlje zgrade postalo taksi stanica za migrante koji dolaze i uveče. Ne osećamo se ni zaštićeno, ni bezbedno – poručuju stanari.

Goran Bustruc odgovara da navodi stanara, naprosto, nisu istiniti i da on sa svojim ugostiteljskim objektom nikome ne smeta.

– Iza hajke na mene stoji dokoni advokat u penziji koji živi u zgradi koju ste pomenuli. On nema više šta da radi, pa me proganja. Gde su dokazi za to što stanari tvrde? Ne postoji policijski zapisnik koji svedoči da ja puštam preglasnu muziku. Platio sam 26.000 dinara da služba, koja se time bavi, izmeri nivo buke koja dopire iz mog lokala. Evo, čekam već dva meseca da izađu i utvrde činjenice. Aparat im je navodno pokvaren, pa ne izlaze. Čim izađu, izmere nivo buke i kažu koji je najviši dozvoljeni stepen buke, ja ću postupiti kako oni kažu ukoliko je nivo buke viši, u šta ne verujem. Sve ostalo što stanari navode su neistine. Nikoga ja ne ugrožavam – kaže Bustruc.

Redakcija portala Subotičke.rs obratila se policiji, gradskoj upravi i inspekcijama ovim povodom, kako bi proverila navode stanara i Gorana Bustruca. Jedini odgovor stigao nam je iz policije.

Policijska uprava u Subotici odgovorila nam je da su njeni pripadnici u svemu postupali prema svojim ovlašćenjima, izlazeći na lice mesta zbog prijava stanara zgrade u Ulici Nikole Kujundžića.

Stanari su se u međuvremenu obraćali i vlasnicima prostora u kom se nalazi kafić, ali, kako kažu, nisu naišli na razumevanje.

– Vlasnici prostora koji Bustruc zakupljuje su Dragana, Čedo i Ivanka Vujković Lamić. Ispostavil se da njih, kao vlasnike prostora, uopšte ne zanima šta se u prostoru događa – tvrde stanari.

Stanari zgrade podsećaju da je gradonačelnik Stevan Bakić, nakon nedavnog napada na našu mladu sugrađanku, izjavio da je Grad Subotica uz svaku žrtvu nasilja. Evo prilike, kažu, da dokaže da je dosledan i da drži svoju reč.

U protivnom, kažu, pokazaće se da u Subotici zaista niko nije jači od Gorana Bustruca.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.