blank

Izložba i promocija knjige Vladimira Milojkovića u Savremenoj galeriji

blank

Savremena galerija saopštila je da će u četvrtak biti održana promocija knjige vizuelne poezije „Teško u glavi“ Vladimira Milojkovića, kada će biti izložena i postavka njegovih radova pod nazivom „signal-iza-C-i-JA”. Promocija će početi u 19 časova u multimedijalnoj sali Savremene galerije. Moderator večeri biće muzejska edukatorka i viša kustoskinja Jasmina Jovančić Vidaković.

Milojković je rođen 1978. godine u Subotici. Završio je akademske studije pedagogije vizuelne umetnosti i specijalizovao se za rad sa decom sa autizmom na Pedagoškom fakultetu u Somboru.

Kako su naveli iz Savremene galerije, objavio je knjige poezije „Razgovor sa Hertom“ i „Teško u glavi“. Početkom 2016. u Savremenoj galeriji u Subotici izveo je umetnički performans „Teško u glavi“, a u avgustu 2019. održana je prva samostalna izložba kolaža i vizuelne, signalističke poezije „signal-iza-C-i-JA“ u maloj galeriji CK13 u Novom Sadu.

Dobitnik je mnogih nagrada za pisanje i vizuelnu umetnost. Na Svetski dan knjige i prevodilaštva ove godine zvanično je postao član engleskog PEN centra. Uređuje blog na kom se mogu pogledati video-snimci i drugi radovi.

Živi i radi na relaciji London – Subotica.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.