blank

Srpski kasački derbi i proslava jubileja

blank

U nedelju će na hipodromu Konjičkog kluba „Bačka” biti održan 94. Srpski kasački derbi, a Bačka će proslaviti sto godina postojanja. Program će početi u podne i biće održano deset trka, među kojima se izdvajaju ona povodom stogodišnjice kluba, s početkom u 17 časova, i derbi koji će početi u 18 časova i 30 minuta.

– Pripremili smo bogat program za nedelju, čak deset trka, uključujući i ponije. Imamo uvodne grupe sa kvalifikacijama grla koji počinju u 12 časova, a sa trkačkim programom počinjemo od 13 časova. Sa nama će biti i jahači Ergele Kelebija, kao i prethodnih godina, a imaćemo i svečani defile učesnika derbija – naveo je predsednik Konjičkog kluba „Bačka” Miodrag Zagorac, dodavši da će im u organizaciji toga pomoći Oldtajmer klub Subotica.

blank

Poslednje tri godine pobednici derbija su iz štale Branka Skenderovića, vozača i trenera kasačkih grla. Prema njegovim rečima, na derbiju će učestvovati i šest veoma dobrih grla koja postižu odlične rezultate, te ne bi bilo iznenađenje da neko od njih i pobedi. Među njima su i dva njegova grla.

– Herkul de Sajan je prošle godine osvojio Trogodačko prvenstvo, dok je ove godine dobio prvu veću trku, probni derbi. Drugo grlo, Sara Von, vratilo se iz inostranstva pre dva meseca, gde je dobilo kvalifikacionu trku i ona pretenduje za najbolji plasman na 94. Srpskom kasačkom derbiju – kazao je Skenderović.

blank

– U jednoj godini to je najbitnija trka za konjara, pa tako i za celu karijeru. Ja sam dobio i kao vlasnik, i kao trener, i kao vozač. Ta trka ne može ni sa jednom drugom da se uporedi. Konj koji je u datom trenutku na trci nema popravni. Tu se meri kvalitet vozača, trenera i grla, svega – poručio je.

Zagorac je rekao da je organizacija derbija velika čast i obaveza, te da se ove godine nadovezao i jubilej, što je veliki ponos za klub. Tim povodom pozvao je sugrađane da u nedelju dođu u što većem broju na hipodrom.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Jak vetar

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 25 stepeni Celzijusa. Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.