blank

Humanitarno izvođenje studentske predstave

blank

Crveni krst Subotica najavio je za četvrtak humanitarno izvođenje studentske predstave „Serbus ‒ Evropeikus”, koja će početi u 21 čas na Letnjoj pozornici na Paliću.

Studenti treće godine glume Akademije umetnosti Univerziteta u Banjaluci, među kojima je i Subotičanin Marko Vujević, izvešće predstavu „Serbus ‒ Evropeikus”, po tekstu Zorana Kostića, u režiji Elene Trepetove Kostić.

Subotičani će moći da ostave dobrovoljni prilog u kutiji na biletarnici, a prikupljena sredstva od „ulaznica” biće usmerena na lečenje malog Boška Guglete, koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

blank

Kako je navedeno, Crveni krst Subotica je u saradnji sa preduzećem „Park Palić” omogućio izvođenje predstave na Letnjoj pozornici, kao i smeštaj za sve učesnike predstave.

„Predstava o civilizacijskom iskušenju kroz koje prolaze bezmalo svi narodi, balkanski posebno, a rekli bismo Srbi dramatičnije od svih. Oni, kao iskonski evropejci, ne pristaju na ucene, prisilu i samoporicanje – kao uslov da postanu zamorčad takozvanog novog svetskog poretka”, naveli su iz preduzeća „Park Palić”.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.