blank

Još uvek bez tendera za lične pratioce

blank

Slika sa protesta ličnih pratilaca i personalnih asistenata krajem juna ove godine

U “Vajber” grupi ličnih pratilaca i personalnih asistenata koji su bili angažovani u “Mobilitiju” pojavila se informacija da se grad već nagodio sa organizacijama iz Kule za lične pratioce i Velike Plane za personalne asistente. U informaciji koja je objavljena u ovoj grupi navedeno je i da je obezbeđena besplatna obuka

U najnovijem odgovoru na pitanje naše redakcije u vezi sa raspisivanjem tendera za lične pratioce i personalne asistente, Sekretarijat za društvene delatnosti odgovorio je da se u najskorijem roku očekuje raspisivanje pomenute javne nabavke.

“U toku je razgovor sa gradskim i opštinskim upravama u kojima se realizuju usluge ličnog pratioca i personalnog asistenata, kako bismo razmenili informacije o njihovim iskustvima  i eventualnim  problemima koje su imali sa ugovorenim  pružaocima usluge, a sve u cilju što kvlitetnije usluge koju bi novi pružalac usluge pružao. Grad Subotica učiniće sve da korisnici do prvog septembra imaju uslugu koja im je neophodna”, navedeno je u odgovoru gradske uprave.

Gradska uprava nije odgovorila na naše pitanje u vezi sa navodnim istraživanjem tržišta, kada su lični pratioci i personalni asistenti u pitanju, koje je pomenuto u izjavi predstavnika Sekretarijata za društvene delatnosti datoj portalu Nova S.

Podsetimo, više od osamdeset ličnih pratilaca dece sa smetnjama u razvoju i personalnih asistenata koji pomažu odraslim osobama ostalo je bez zaposlenja, nakon što je račun somborske firme “Mobiliti”, koja je pružala ove usluge u Subotici, blokiran zbog neplaćanja poreskih obaveza u iznosu od preko 40 miliona dinara. Ličnim pratiocima i personalnim asistentima ostale su neisplaćene dve mesečne zarade.

Grad je ličnim pratiocima i personalnim asistentima potom isplatio prvu tranšu pomoći, nakon čega je isplata obustavljena, a potom je najavljeno da će krajem ovog meseca ipak biti isplaćena jednokratna pomoć u iznosu od po trideset hiljada dinara.

U “Vajber” grupi ličnih pratilaca i personalnih asistenata koji su bili angažovani u “Mobilitiju” u međuvremenu se pojavila informacija da se grad već nagodio sa organizacijama iz Kule za lične pratioce i Velike Plane za personalne asistente. U informaciji koja je objavljena u ovoj grupi navedeno je i da je obezbeđena besplatna obuka.

Naša redakcija je ovim povodom uputila zahtev gradskoj upravi da prokomentariše informaciju prosleđenu ličnim pratiocima i personalnim asistentima da se Grad Subotica pre tendera dogovorio sa organizacijama iz Kule i Velike Plane.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.