blank

Kada crni panter bude uhvaćen, biće uspavan i imobilizovan u Zoološkom vrtu na Paliću?

Potraga za crnim panterom, koji je viđen u petak u Banji Junaković kod Apatina, nastavlja se i danas, a kada bude uhvaćen, plan je da se uspava i da se imobilizuje u Zoološkom vrtu na Paliću.

blank

Načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović, koji je već dva dana na terenu sa kolegama u potrazi za ovom životinjom, rekao je da im je ideja da ga uspavaju i prebace u Zoološki vrt na Paliću.

„Zoološki vrt Palić ima najsavremenije sredstvo za uspavljivanje. Maksimalni domet je do 30 metara za uspavljivanje, a mi to nećemo da radimo u zatvorenim kontrolisanim uslovima, nego bukvalno na otvorenom“, kazao je Ivanović.

On je ispričao da su juče pantera tražili dronom sa termalnom kamerom, te da će tako biti nastavljeno i danas, ako treba i sutra, sve dok ne nađu predatora.

„Prostor u samoj okolini hotela Banje Junaković, odnosno tu šumu smo pregledali i pretražili sa dronom. Uočili smo razne druge vrste životinja – ptice, neke razne vrste sitnijih glodara ali na sreću ili nesreću još uvek nismo uočili nešto što može da da indicije da je on tu, u blizini“, rekao je Nemanja Ivanović.

Načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine je objasnio i da je teren koji je pretraživan realan onoj autohtonoj, panterovoj, sa vegetacijom, izobiljem divljači, kao i da on u njemu nema prirodnih neprijatelja.

„Mole se građani da ne idu do daljnjeg u tom pravcu, kao i u pravcu prigrevačke šume, jer se radi o veoma opasnoj i nepredvidivoj divljoj životinji. U hvatanju i lociranju crnog pantera, trenutno su uključene sve nadležne službe, kao i stručna služba iz Zoološkog vrta Palić“, zaključio je Ivanović.

Nova.rs, foto: Unsplash

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.