blank

Kako da uštedite novac u supermarketu?

Aplikacije za planiranje obroka poput „Sorted’s Sidekick“, pomažu ljudima da u svom domu počnu da razmišljaju poput profesionalnog kuvara koji vodi restoran, a koji bi trebalo da ostvari profit, posluži ukusnu hranu, potroši manje, ali i smanji bacanje hrane. Prema rečima kuvara Bena Evrela, znatna ušteda se može napraviti pametnim kupovinama hrane i planiranjem obroka. Ovo su njegovi predlozi kako uštedeti u vreme krize, prenosi N1 Zagreb.

blank

1. Ne kupujte ništa što nije na spisku

Imajte na umu da se osnovne stvari poput hleba i mleka stavljaju u zadnji deo radnji, što znači da morate proći pored svega ostalog da biste došli do njih – budite oprezni i odolite iskušenju. Krećite se samo prolazima za koje znate da vam trebaju.

2. Ne upadajte u klopku sniženja

Kada prolazite pored polica s velikim sniženjima, veća je verovatnoća da ćete kupiti nešto što niste planirali – pokušajte da ne gledate u te ponude, osim ako su baš ti artikli na spisku.

3. Pazite na odnos cene i kvaliteta

Skuplji/brendirani artikli nalaze se na policama u nivou očiju. Zato pogledajte na sve strane kako bi potražili artikle koji su povoljniji. Uporedite i cenu po kilogramu kako bi utvrdili šta je zaista povoljnije.

4. Kartice pojedinih marketa

Niže cene su nekada dostupne samo za vlasnike kartica određenih marketa. Proverite da li ste se prijavili za te kartice kako biste dobili ove ponude. Ali budite oprezni s ponudama koje će vam slati kako bi vas namamili da kupujete više.

5. Napravite plan kupovine

Imajte ideju šta ćete kuvati svakog dana i kupujte samo sastojke koji su vam potrebni, umesto da idete u nabavku i kupujete stvari koje lepo izgledaju ili su na sniženju, ali vam zapravo nisu potrebni.

6. Ne kupujte sveže namirnice ako nemate plan što ćete s njima

Ovo je trenutak gde rok upotrebe može biti vaš prijatelj ili neprijatelj! Ako neki proizvod možete da priuštite sebi i imate mesta za skladištenje, kupujte u većim pakovanjima – dugoročno će ispasti jeftinije. Napravite više nego što vam je potrebno pa zamrznite – uštedećete vreme i novac.

7. Kupujte sezonski

Biće jeftinije kupiti sezonsko voće i povrće koje sada raste i bere se, a što se tiče začinskog bilja, ono ne traje previše dugo u plastičnim pakovanjima u kojma se prodaje. Zato ga brzo potrošite.

N1 Zagreb, foto: pixabay

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas je Praznik rada

Međunarodni Dan radnika ili Praznik rada ima duboke korene u 130 godina tradicije radničkog pokreta i napora za poboljšanje uslova rada širom sveta. U znak

Detaljnije »
blank

Jak vetar

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 24 stepeni Celzijusa. Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.