blank

Kome da se obrate građani ako je država nemoćna po pitanju migranata? (VIDEO)

YouTube video

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić juče je na skupu građana Mesne zajednice Makova sedmica razgovarao sa meštanima o problematici migranata u našem gradu. Na kraju razgovora, jedan od građana upitao je ministra da li on shvata da je svima ugrožen život, na šta je ministar odgovorio „Dobro, a šta ja da uradim? Zato vas pitam, kažite mi šta hoćete da ja uradim?”

Na početku razgovora, Gašić je naveo da je policija znala ko ilegalnim migrantima prodaje oružje, te da su ti ljudi uhapšeni prošle nedelje.

Građani su imali pregršt pitanja. Da li su dobili odgovarajuće odgovore, procenite sami.

blank
Foto: Subotičke.rs

„Mi kao građani želimo da se ovo završi. Želimo da pustimo svoju decu bezbedno na ulicu. Zašto se ne uhvate krijumčari ako već znate gde su?”

„Prođe deset civilnih vozila beogradskih tablica punih migranata i naravno jedna patrola policije. Kada nazovem i pitam zašto ta patrola ne reaguje, od policije dobijem odgovor: „Znate, to je do države”. Moje pitanje glasi: „Šta je policija, ako nije država? Onda ispada da je policija privatna organizacija. Šta bi se desilo da bilo ko od nas napadne policajca? To bi bio na državu”, zaključio je jedan od prisutnih građana.

Gašić je brzo našao rešenje za ovo – svaki policajac koji je ovo izjavio biće procesuiran.

Pitanje građana bilo je i dali migranti imaju državljanstvo Republike Srbije, kao i zašto državi nije u interesu da zaustavi sve ovo?

Nataša Stanisavljević, komesarka za izbeglice, demantovala je da migranti imaju državljanstvo Republike Srbije.

Razgovor građana Makove Sedmice i Bratislava Gašića pogledajte u video-prilogu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, intenzivnim radom, rasvetlili su dva razbojništva i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, podneće krivičnu prijavu protiv dvadesetogodišnjeg

Detaljnije »
blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 10 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.