blank

Limunijada – najmlađi za decu sa posebnim potrebama

Ovo nije ona klasična priča – kad ti život da limun, ti napravi limunadu. Ovo je priča kako se od malih nogu uči empatiji, pomoći i preuzetništvu. Naime, deca Predškolske ustanove „Naše nade“ u centru grada organizovali drugu po redu prodaju limunade, kolača i sapuna kako bi pomogli onima kojima je pomoća najpotrebnija.

blank
Foto: Subotičke.rs

Ova ustanova skoro deceniju sarađuje sa Udruženjem „Autizam“ iz Subotice. Ni danas nije izostala saradnja sa udruženjem. Sav prihod koji vredne, male ruke skupe ići će za udruženje „Autizam“.

Avgustovski ponedeljak prošao je u znaku dece od četiri do sedam godina, koja su uz pomoć roditelja, napravili limunadu koju su prodavali po principu „koliko ko da“.

Ova dobrotvorna akcija mališana „Naše nade“ organizuje se tokom godine, nekoliko puta. U zimskom periodu se organizuju akcije kako bi se skupila sredstva za novogodišnje paketiće, a leti je limunada idealna za osveženje, pa otud i ovakva akcija, istakao je Kristijan Ivković, ispred Predškolske ustanove “Naše nade”.

blank
Foto: Subotičke.rs

Nastala iz ljubavi prema deci, želji da se pruži pomoć, druga Limunijada ispunila je svoj cilj. Hvala svima koji su se odazvali ovoj akciji, ugledajmo se na najmlađe koji bez predrasuda pristupaju svakom biću.

Inače, ovakvim udruženjima, koja se trude da deci sa posebnim potrebama pruže podršku koja im je neohodna, potrebno je razumevanje, materijalna pomoć i možda najvažnije, kontinuirana podrška za rad.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.