blank

Mađarska policija: U 2022. sprečeno više od 250.000 ilegalnih ulazaka u zemlju

Mađarska policija je, u okviru svojih akcija, od početka godine do 20. novembra sprečila više od 250.000 pokušaja ilegalnih ulazaka migranata i krijumčara u ovu državu.

blank
Kako se navodi u izveštaju policije, od 1. januara do 20. novembra ove godine, na južnom delu granice je zabeleženo dvostruko više pokušaja ilegalnih prelazaka u odnosu na prošlu godinu, kada je taj broj bio 109.117, prenosi Beta.

Policija se, kako navode, svakodnevno suočava i sa sve agresivnijim načinima pokušaja ilegalnih prelazaka državne granice.

„Granična policija se svakodnevno susreće sa ilegalnim migrantima koji se penju preko merdevina i po pravilu bacaju kamenice i komade drveta na policiju i ciglama oštećuju policijska i vojna vozila i kamere, nanoseći značajnu materijalnu štetu“, navodi policija.

Osim toga, aktivnosti krijumčara u poslednje vreme karakteriše i to da, ukoliko uoče policijsku kontrolu, postupaju nasilno.

„U takvim situacijama često pokušavaju da se povuku i beže sa lica mesta, ostavljajući za sobom ilegalne migrante, što se vidi i na snimcima na zvaničnom sajtu policije“, upozoravaju.

Dodaju da velikim grupama migranata mahom pomažu krijumčari ljudima.

„Ove godine, do 20. novembra, policija je uhapsila 1.730 krijumčara ljudima, a u istom periodu prošle godine taj broj je bio 1.109 ljudi“, ističu.

Mađarska policija poručuje da zajedno sa vojnicima, graničnom policijom, civilnom gardom, obezbeđenjem i pripadnicima pojedinih stranih organizacija, „štite Evropu, šengenski prostor i državne granice Mađarske, uprkos pojačanom migracionom pritisku i porastu broja krijumčara ljudima“.

Beta

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.