blank

Miševi kolo vode u „Poletarcu“

U Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ u vrtiću „Poletarac“ najezda miševa ugozila je zdravlje mališana. Užasnuti dešavanjima, roditelji su pokrenuli postupak i priču kako bi se rešila ova nesnosna situacija.

blank
Foto: Privatna arhiva

Deca nemaju osnovne uslove za boravak u ovom objektu. Donosi im se voda u balonima za piće i pranje ruku, ali situacija je alarmantna.

Na pitanje koje je danas postavljeno tehničkom direktoru predškolske ustanove „Naša radost“ Veljku Vojniću šta se to dešava u vrtiću „Poletarac“ Vojnić je rekao:

„Došlo je do problema koji smo mi očekivali da će se desiti. Novim sistemom obrazovanja dece u predškolskim ustanovama se sada koriste žitarice i plodovi sa njiva u obuci i radu sa decom. Vrši se manipulacija sa kukuruzom, suncokretom, lešnicima, kestenjem, po preporuci naših pedagoga te su namirnice držane u prostorijama.

Mi, koji se bavimo bezbednošću se sa tim nismo slagali, i smatrali smo da će doći do kompromitacije u nekom vrtiću, u nekom periodu. I zaista se to desilo u „Poletarcu“ gde su čuvane te namernice, gde je došlo do pojave miševa. Oni su odmah otkriveni, deca su izmeštena iz te prostorije, „Eko deS“ koji po ugovoru o javnoj nabavci sprovodi deratizaciju, dezinsekciju i dezinfekciju u našoj ustanovi odmah je postavio mamce i koliko imam informaciju svi glodari su eliminisani. Iduće nedelje će se vršiti kompletna dezinfekcija vrtića i deca će se vratiti u svoje prostorije. Što se tiče vode, mi ne proizvodimo vodu, mi se snabdevamo iz gradskog vodovoda i imamo kvartalno proveru kvaliteta vode“, dodao je Vojnić.

Po rečima roditelja, nisu bili obavešteni o zagađenoj i nekvalitetnoj vodi za piće iz vodovoda, niti da se deci voda dostavlja u balonima od 5 litara.

Najveću zamerku imaju na to da nisu vidno obeležena mesta na kojima stoje otrovi i zamke za glodare, a na priču da su se miševi pojavili zbog žitarica koje su koriščene u radu sa decom, tvrde da to nije istina, jer se starija vrtićka grupa nije koristila sa istima, dok se u mlađoj grupi takav materijal zbog bezbednosti i ne koristi. Trenutno je najvažnije da se situacija sa miševima razreši kako bi deca mogla bezbedno da nastave sa aktivnostima u vrtiću i kako im zdravlje ne bi bilo ugroženo.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.