blank

Rebalans budžeta, Bunjevačka kuća i zvanje Evropskog grada sporta na današnjoj gradskoj skupštini (VIDEO)

YouTube video

Najvažnije vesti sa današnje skupštine grada je da je Subotica u konkurenciji 30 gradova dobila počasno zvanje Evropskog grada sporta za 2024. godinu, saopštio je jutros na sednici Skupštine Grada gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić.

Više od 9,2 milijarde je budžet gradske kase, a zbog prenetih sredstava od prošle godine, je veći za 727 miliona dinara.

Danas je usvojen rebalans budžeta, jer je uvećanje došlo od Pokrajinske vlade koja je preusmerila sredstva za unapređenje putne infrastukture, kupovine Bunjevačke kuće i izgradnje Omladinskog centra, kao i za završetak Gerontološkog centra.

Pitanje “Čija je bunjevačka kuća”, bilo je u epicentru skupštinskih dešavanja, a glavnu reč po tom pitanju vodili su Mirko Bajić i Veljko Vojnić, koji su međusobno iznosili optužbe na ratna pitanja, većinom vezana za bunjevačku nacionalnu zajednicu.

Stevan Bakić je istakao da je optimista po pitanju rešavanja sudbine Doma Vojske u samom centru, i Prve kasarne, pominjao je i betonsku konstrukciju kod Gradskog bazena u Dudovoj šumi, ali naučen prethodnim iskustvima da ne precizira datume, istakao je da dok ne budu gotovi projekti i rešenja, neće ništa iznositi u javnost.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.