blank

Na Horgošu otkriveni gasni pištolj i više od pola kilograma zlatnog nakita

blank

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš u nedelju otkrili neprijavljen zlatni nakit težak gotovo 600 grama i gasni pištolj kod jednog putnika. Kako je navedeno, nakit je otkriven kada je na red za ulaznu kontrolu pristigao „mercedes” finskih registarskih oznaka, kojim je upravljao dvadesetsedmogodišnji finski državljanin albanske nacionalnosti.

Putnik iz Finske uputio se ka Kosovu, a carinici i policajci su tokom detaljne kontrole u kaseti kod menjača pronašli gasni pištolj, dok je među ličnim stvarima otkriven zlatni nakit ukupne težine 571 gram.

blank

„Reč je o 4 prstena, 6 narukvica, 5 ogrlica, 4 para minđuša i masivnom kaišu sa šnalom, dugim oko 1 metar”, navedeno je u saopštenju.

Kako je navedeno, putnik je rekao da je gasni pištolj u Finskoj dozvoljeno nositi bez prijavljivanja, dok je za nakit izjavio da je u pitanju nakit njegove sestre koja je putovala u automobilu ispred njegovog.

Iz Uprave carina su podsetili putnike da carinski propisi nisu jednaki u svim zemljama, te da su svi putnici u obavezi da se informišu o propisima zemlje u koju putuju.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Cene goriva u regionu

Šest vezanih neradnih dana tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika idealna su prilika za kraće putovanje, a mnogi građani Srbije kao vid prevoza za odlazak

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.