blank

Najava 31. sednice Skupštine grada

Predsednik Skupštine grada Subotice Dr Pastor Balint, najavio je na pres konferenciji, teme kojima će se baviti odbornici na sednici Skupštine grada Subotice.

blank
19. januar zakazan je za Skupštinu grada, a materijal koji će se naći na 31. sednici bavi se najvažnijim pitanjima budžeta grada na severu Bačke i planova koji su zacrtani za ovu godinu.

Od 14 javnih komunalnih preduzeća i dva društva sa ograničenom odgovornošću, čiji je osnivač Grad Subotica, većina je tražila poskupljenje svojih usluga koje je i dobila, ali će ulaganje u razvoj svog poslovanja kao i ostvarenje određenih projekata u svojoj oblasti, svaki od javnih preduzeća morati da finansira iz sopstvenih sredstava, naglasio je dr Pastor Balint, predsednik Skupštine grada, i dodao je da su poskupljenja komunalnih usluga bila nužan korak i da je svestan udarca na džep građana koji su morali da pretrpe poskupljenja i u ostalim životnim oblastima.

Dr Pastor Balint naveo je i šta se priprema u nekim javnim preduzećima, pa je tako naglasio da će JKP “Vodovod i kanalizacija”, ove godine raditi na proširivanju vodovodne mreže u gradskim i prigradskim mesnim zajednicama, stavivši akcenat na MZ Tavankut, Ljutovo, Šupljak, Nosa.

Slično proširenje svoje mreže, samo gasovodne , odradiće i JKP “Suboticagas” koja će u taj projekat uložiti 80 miliona dinara iz sopstvenih sredstava, priključiće 500 novih korisnika i pri tom, nastaviti uvođenje gasa na rate.

Nastavlja se i rekonstrukcija gradskih trotoara i biciklističkih staza, a asfalt će dobiti 17 subotičkih ulica,

Po najavi predsednika Skupštine grada, obezbeđena su sredstva za završetak radova na Akvaparku Palić, koji bi, po najavama, trebao biti gotov ove godine.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 4 do 17 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija povolјno će uticati na

Detaljnije »
blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.