blank

Narodno pozorište Subotica na festivalu u Slovačkoj

Članovi ansambla Drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta, gostovali su na 1. Pozorišnom festivalu za manjinske zajednice, koji je od 26. do 31. marta održan u gradu Komoran u Slovačkoj.

blank
Foto: Narodno pozorište Subotica

Festival u Pozorištu Jokai je bio revijalnog karaktera, a odigrano je osam predstava iz Ukrajine, Rumunije, Mađarske, Slovačke i Srbije.

U našoj predstavi Banović Strahinja u režiji Mirka Radonjića, govori se na mađarskom i na srpskom jeziku, a osim toga ona je jedinstvena po tome što je donela sasvim novi pogled na ovu srpsku epsku priču.

Ovakvo čitanje Banović Strahinje izazvalo je veliko interesovanje publike, kritike i kolega, što je potvrdio i razgovor nakon predstave u kojem smo mogli da čujemo da je naša predstava egzotična, da je filozofski duboko ispričala ono što je čoveku teško da izgovori i da je dramaturški najlepši mogući završetak festivala.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 23 do 37 stepeni Celzijusa. Dalјi porast maksimalne dnevne temperature vazduha

Detaljnije »
blank

Sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 23 do 38 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija je relativno povolјna. Oprez

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.