blank

Objavljen javni poziv za učešće na gradskom konkursu za sufinansiranje medijskih projekata

blank

Pitanje odabira članova komisije, koji ocenjuju medijske projekte u svim gradovima i opštinama, pa i u Subotici, već godinama predstavlja krupan društveni problem

Na sajtu Gradske kuće objavljen je javni poziv za učešće na konkursu za sufinansiranje medijskih projekata. Podsetimo, ranije je saopšteno da će iz gradske kase za medijske projekte biti izdvojeno 40.100.000 dinara.

Najmanji iznos koji učesnici mogu da dobiju je sto hiljada, a najveći pet miliona dinara.

Pravo da učestvuju na medijskom konkursu imaju mediji upisani u Registar medija kod Agencije zaprivredne registre i pravna lica i preduzetnici koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja.

Gradska kuća pozvala je novinarska udruženja i medijske stručnjake da se prijave za učešće u radu komisije koja će ocenjivati pristigle projekte.

Pitanje odabira članova komisije, koji ocenjuju medijske projekte u svim gradovima i opštinama, pa i u Subotici, već godinama predstavlja krupan društveni problem, zato što lokalne vlasti za članove ovih komisija uglavnom biraju predstavnike nereprezentativnih novinarskih i medijskih udruženja, bliskih vladajućim strukturama, pa novac iz gradskih i opštinskih kasa ne odlazi na projekte od javnog interesa, već medijima bliskim centrima političke moći.

VIŠE O PROŠLOGODIŠNJOJ RASPODELI SUBOTIČKOG NOVCA MEDIJIMA PROČITAJTE OVDE.

Konkurs je otvoren 15 dana od dana objavljivanja na sajtu gradske uprave, Službenom listu Grada Subotice, Novim subotičkim novinama, Mađar sou i Hrvatskoj riječi.

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.