blank

Od 1. februara moguća registracija državljana Srbije, koji žive u inostranstvu, na portalu eUprava

Od 1. februara naredne godine državljani i državljanke Srbije koji žive u inostranstvu imaće mogućnost registracije na portalu eUprava i koriste sve elektronske usluge besplatno.

blank
Foto: Piksabej

„Od 1. februara svi naši građani, državljani i državljanke koji žive u dijaspori vrlo lako mogu da se registruju na portalu elektronske uprave i koriste sve usluge koje se nalaze i na tom portalu i drugih državnih organa“, rekao je ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

Građani u inostranstvu će moći uz pomoć ovlašćenih lica iz ambasada i predstavništava da se registruju na portalu i mobilnoj aplikaciji.

„Moći će da urade sve vezano za lokalne poreske administracije, plaćanje poreza na imovinu, da vide stanje duga, zahtev za uverenje o porezu na imovinu. Moći će da koriste sistem efaktura, da dobiju izvod iz matične knjige rodjenih i uverenje o državljanstvu, da zatraže izdavanje o uverenju o nekažnjavanju ili zahtev za izdavanje o vodjenju krivičnog postupka, da prijave boravište stranca, da zakažu termin za novu ličnu kartu ili pasoš“, rekao je Jovanović.

Roditelj koji je u inostranstvu moći će elektronski i bez naplate da da saglasnost da se maloletnom detetu izda pasoš u Srbiji.

Nova.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.