blank

Poljoprivrednici moraju da plate taksu za zaštitni ram na traktoru

Poljoprivrednici koji podnesu zahtev za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama na traktoru, ne mogu biti oslobođeni plaćanja takse od 330 dinara, navodi se u poslednjem biltenu Ministarstva finansija.

blank

Kako se navodi, na zahtev koji se podnosi Agenciji za bezbednost saobraćaja ne može se primeniti oslobođenje od takste predviđeno propisima o poljoproivredi, jer ova subvencija služi za unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima.

Zakonom je predviđeno da poljoprivrednici ne plaćaju taksu za prijave i priloge uz njih za utvrđivanje javnih prihoda, spise i radnje u postupku za utvrđivanje smanjenja katastarskog prihoda zbog elementarnih nepogoda, biljnih bolesti, štetočina i drugih vanrednih događaja uključujući i spise i radnje u postupcima za ostvarivanje prava na podsticaje u skladu sa propisima koji uređuju poljoprivredu, kao i spise i radnje za ostvarivanje zakonom propisanih poreskih podsticaja i oslobođenja kod plaćanja javnih prihoda.

Pod zaštitnim ramom smatra se deo traktora koji služi da zaštiti vozača od povrede u slučaju da se traktor prevrne.

Nova ekonomija

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 14 do 29 stepeni Celzijusa. Vremenski uslovi uticaće povolјno na većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.