blank

Polumaraton kruži Suboticom! Dobra energija odličnih trkača! (VIDEO)

YouTube video

1.350 trkača obeležilo je ovogodišnji Subotički polumaraton, 6. po redu. Pod sloganom „Trči kroz istoriju“ organizatori su našli način da promovišu lepotu i istoriju Subotice, koja upravo sa ulaskom u septembar slavi svoj Dan grada.

Sportski deo proslave počinje nekoliko dana ranije, a nedeljno rano jutro, toliko specifično u odnosu na sva ostala slična, bilo je preplavljeno trkačima svih kategorija, njihovim navijačima, ali i svima ostalima, volonterima, koji su svoj nemerljiv dopsinos dali kako bi i ovaj šesti polumaraton prošao u što boljem raspoloženju.

A verujte nam na reč, energije i dobre priče nije manjkalo.

blank
Foto: Subotičke.rs

Jutarnja dečija trka bila je svakako najatraktivnija i najslađa: podeljeni po godištima, u pratnji roditelja, mališani su otrčali svoje trke, pa se tako uz žamor i navijanje, ponegde čuo plač, ali ono što je bilo najvažnije, svako je dobio medalju, neko svoju prvu, za učešće. Slogan „važno je učestvovati“ ovde je dobio svoj puni smisao.

Puno srce roditelja, ponosni osmesi dece nisu se mogli sakriti.

Trke na 5, 10 i 21,1 kilometar čak i za iskusne trkače, bile su izuzetno zahtevne i naporne. Za to se pobrinulo sunce koje je neumoljivo peklo subotički asfalt, ali je raskošno zelenilo, kroz ulice, pružalo kakav-takav hlad.

Ne znamo koliko su gosti, polumaratonci u ovom slučaju, uspeli da vide lepote Subotice, svakako je dovoljno inspirativan grad na severu Vojvodine, da se nekad obiće natenane, ali je jedno bilo zajedničko svima koji su utrčali u cilj: širok osmeh i slatka pobede sebe samog.

Pobedici na svojim rutama podelili su utiske odmah posle ulaska u cilj:

Sportsko udruženje „Horizont, organizator Subotičkog polumaratona pobrinulo se da sve bude na vrhunskom nivou: dovoljno okrepljujućeg voća, hladne vode i leda, štrudli za podizanje šećera i vraćanja energije i piva u alkoholnoj i bezalkoholnoj varijanti, masaža nakon trka, odlične muzike i atmosfere koja je i sama doprinosila da i pored teškog, toplog vremena za trčanje, lakše ubeležite još jedan rezultat u svoju korist.

Trkači izađu i trče, organizatori ne spavaju danima, pa tako ni Žika Savin, koji je između povlačenja za rukav, javljanja na telefon i praćenja situacije na terenu, nama ipak uspeo da sumira utiske.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.