blank

Porodici centralno mesto u društvu

blank

Pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiju, Aleksandra Čamagić, izjavila je danas u Gradskoj kući da je u Srbiji ove godine rođeno manje od 62.000 dece, a umrlo je oko 115.000 ljudi, što je, kao je navela, zabrinjavajući podatak.

– Nama svakog dana nestaje oko 100 stanovnika, svake godine grad veličine Šapca i naša država namerava da se uhvati u koštac sa ovim problemom na najvećem mogućem nivou. Formirano je ministarstvo koje će se samo baviti porodicom i demografijom i naš prvi zadatak je da obiđemo što više lokalnih samouprava i sagledamo šta lokalnim zajednicama nedostaje, šta preduzimaju na tom polju,  da istaknemo primere dobre prakse i pomognemo tamo gde je to moguće. Nije uvek sve u novcu, zadatak svih nas koji smo donosioci nekih odluka bez obzira o kom je nivou reč jeste da promovišemo i u centar pažnje vratimo vrednosti koje su jedno vreme bile u zapećku, odnosno da porodicu vratimo na prvo mesto – poručila je pomoćnica ministra.

Pomoćnica ministra je u razgovoru sa domaćinima, koje je predvodila gradska menadžerka Zagorka Panić, istakla da je vreme pandemije veliki izazov pred kojim smo se našli kao društvo, a da se porodica pokazala kao, kako je rekla, najsigurnije mesto za svakog pojedinca.

– Naš zadatak je da porodicu vratimo na mesto koje joj i pripada, a to je centralno mesto u jednom društvu – poručila je Aleksandra Čamagić.

Foto: Gradska uprava

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.