blank

Veljko Gligorić obezbedio vizu za Svetsko prvenstvo

blank

Naš sugrađanin je izborio mesto u reprezentaciji Srbije, gde će već sledeće nedelje početi pripreme koje će trajati sve do početka Svetskog prvenstva

Državno prvenstvo u boksu za 2021. godinu održano je od 22. septembra do 26. septembra u Šapcu, a ovo takmičenje ujedno je bilo i obezbeđivanje vize za Svetsko prvenstvo koje će biti održano za manje od mesec dana u Beogradu.

Subotičanin Veljko Gligorić ostvario je svoj dečački san!

Ispred Bokserskog kluba “Spartak” u pero kategoriji (do 57 kilograma), Gligorić je u finalu Državnog prvenstva slavio prekidom u prvoj rundi. Protivnik Rifat Azemi iz bokserskog klupa “Patriote Novi Sad” doživeo je nokdaun, a nakon toga, pa sve do prekida meča, Gligorić je imao potpunu inicijativu i kontrolu, što je rezultiralo zlatnom medaljom.

Ovom pobedom, naš sugrađanin je izborio mesto u reprezentaciji Srbije, gde će već sledeće nedelje početi pripreme koje će trajati sve do početka Svetskog prvenstva.

— San svakog sportiste je da predstavlja svoju zemlju na jednom ovakvom događaju. Uložio sam deset godina truda, rada, znoja i odricanja, tako da je ovo zaista prilika koja se pruža jednom u životu, a kruna svega toga bi svakako bila medalja sa Svetskog prvenstva. Posebna draž je što se prvenstvo, nakon četrdeset godina, ponovo održava u Beogradu, pa mi je to dodatni motiv da dam sve od sebe u ringu — zaključio je Gligorić.

Svetsko prvenstvo će biti držano od 24. oktobra do 6. novembra u Beogradu,  a prvi kontigent od 1.000 ulaznica rasprodat je u rekordnom roku.

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.