blank

“Pradevojčica” najbolja predstava 30. Međunarodnog festivala pozorišta za decu (FOTO+VIDEO)

YouTube video

Svečanom ceremonijom zatvaranja i proglašenjem dobitnika nagrada u Dečjem pozorištu Subotica, zatvoren je 30. Međunarodni festival pozorišta za decu.

Gran Pri Festivala za najbolju predstavu u celini, prema odluci žirija koji čine Amela Vučenović, Jelena Sitar i Jaroslav Antonjuk, dobila je predstava “Pradevojčica” u izvođenju Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” iz Zrenjanina.

Ivana Kukolj Solarov, nije krila zadovoljstvo što je pozorište “Toša Jovanović” dobilo Gran Pri.

Pored ove, glavne nagrade, dodeljivale su se i one za glumačko/animatorsko majstorstvo, kolektivnu animaciju, najbolje ostvaren kontakt s publikom, originalnu dramaturšku koncepciju, za originalnost i fantaziju i sve ostalo što je stvaralo magiju između dece i scene, ali i odraslih koji su jednako uživali u predstavama.

blank
Foto: Subotičke.rs

Predsednica žirija, Amela Vučenović rekla je da u žiriranju nema emocija.

“Iako mnogi misle da je umetnost nešto što je oslobođeno svih zakona, to je velika zabluda, jer postoje strogi zakoni koji su postavljeni mnogo pre nas”, navela je Vučenović.

“Deca su se radovala što znači da smo uspeli s izborom”, reči su selektora festivala, profesora dr Zorana Đerića, koji je prvi dobitnik novoustanovljene nagrade „Oton Tomanić“.

Ispred organizatora, Ilija Tatić je naglasio da ovaj Festival ima izuzetno dobro odnegovanu publiku, te da bi i dupli kapaciteti sala bili popunjeni.

Već sad organizatori neke ideje žele da pretvore u delo. Nadaju se da će uz male korekcije i bolju finansijsku situaciju moći da prošire festival za još nekoliko predstava i pratećih programa, a mi im od srca želimo da im se želje ostare.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.