blank

Pred tužilaštvom u Kikindi protiv Zorana Arsića ipak primenjen princip oportunuiteta

blank

Poznati fudbaler i sportski radnik platio 100.000 dinara kako bi krivična prijava, podneta zbog falsifikovanja isprave, bila odbijena

Osnovno javno tužilaštvo u Kikindi obavestilo je redakciju portala Subotičke.rs da je u krivičnom predmetu KT 735/15, koji je zbog falsifikovanja isprave (Član 355 Krivičnog zakonika) vođen protiv Zorana Arsića, primenjeno načelo oportuniteta i da je Arsić, zbog toga, platio 100.000 dinara u humanitarne svrhe, nakon čega je krivična prijava odbijena.

Naša redakcija obratila se Osnovnom javnmom tužilaštvu u Kikindi nakon konferencije za medije na kojoj je Arsić optužio bivšeg gradonačelnika Jenea Maglaija da je bio među onima koji su hteli da izazovu tektonske potrese i dovedu klub do gašenja, kao i neke od opozicionih odbornika koji su, kako kažu, citirali navode iz Godišnjeg izveštaja o radu Službe za budžetsku inspekciju, istakavši da je deo dokumentacije Ženskog fudbalskog kluba “Spartak” nestao.

Podsetimo, bivši gradonačelnik Jene Maglai je za Subotičke.rs tada izjavio da je Zoran Arsić pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Kikindi, gde je njegov predmet bio izmešten, priznao krivicu i da je pristao na primenu principa oportuniteta, plativši pritom kaznu za koju je Maglai, prema sećanju, mislio da je iznosila 50.000 dinara.

– Koliko me pamćenje služi, utvrđeno je da je Arsić sa računa kluba podigao oko 1.200.000 dinara gotovine, a onda je to pokušao formalno da opravda falsifikovanom dokumentacijom. Sećam se da sam tadašnjem budžetskom inspektoru naložio da stvar istraži i istera do kraja. Krivična prijava je podneta i mi smo je pažljivo ispratili nakon izmeštanja postupka u Kikindu – rekao je Maglai.

Arsić je na konferencij za medije istakao da su krivične prijave protiv njega i kluba svojevremeno podnosili budžetski inspektor i finansijska policija, zbog zloupotrebe položaja, nenamenskog korišćenja sredstava, falsifikovanja dokumentacije i neplaćenog poreza, ali da je tužen bio i grad koji je spor izgubio.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.