blank

Prikupljanje novca za obnovu Rajkove crkve u Prizrenu

blank

Humanitarna organizacija „Svi za Kosmet” pridružila se akciji skupljanja novca za obnovu Crkve Svetog Nikole u Prizrenu, poznatije kao Rajkova crkva.

U Subotici će akcija prikupljanja sredstava biti organizovana u subotu, kada će svi zainteresovani moći da doniraju novac na štandu koji će biti postavljen u holu Otvorenog univerziteta od 14 do 20 časova.

Kako je navedeno u saopštenju, po blagoslovu episkopa raško-prizrenskog Teodosija nedavno je pokrenuta obnova Rajkove crkve. Ova svetinja potiče iz 1348. godine, a 1999. je minirana i od tada je zapuštena i onesposobljena za bogosluženja. Kako navode, ovo je jedina svetinja u Prizrenu koja još uvek nije obnovljena.

Iz organizacije „Svi za Kosmet” naveli su da će deo sakupljenih sredstava biti namenjen ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima na Kosovu i Metohiji.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.